Νέος κύκλος Online σεμιναρίων Πολιτισμού από την Ελληνοαμερικανική Ένωση

Έναρξη σεμιναρίου: 17 Οκτωβρίου 2023. Διάρκεια: 1,5 μήνας

Πολιτιστική Διαχείριση και Μουσειολογία - Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση

 

Πρωτοπόρα στον χώρο της εκπαίδευσης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση προσφέρει και φέτος online σεμινάρια πάνω στις τέχνες και την πολιτιστική διαχείριση. Πιο συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο ξεκινά το σεμινάριο Πολιτιστική Διαχείριση και Μουσειολογία με την Αλεξάνδρα Νικηφορίδου, που αποτελεί μια περιεκτική και εμπεριστατωμένη κατάρτιση στον χώρο της μουσειολογίας και της διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς. Παράλληλα, το σεμινάριο Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση με την Λήδα Τσενέ, παρουσιάζει αναλυτικά τα εργαλεία και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την προώθηση των πολιτιστικών αγαθών στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

 


 

Πολιτιστική Διαχείριση και Μουσειολογία με την Αλεξάνδρα Νικηφορίδου

  • Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίζουν σήμερα οι υπεύθυνοι μιας πολιτιστικής μονάδας;
  • Ποιες γνώσεις και δεξιότητες είναι απαραίτητες για τη βιωσιμότητα των πολιτιστικών οργανισμών στη σύγχρονη εποχή;

Το σεμινάριο προσφέρει μια πρώτη προσέγγιση στον κόσμο της πολιτιστικής διαχείρισης και μουσειολογίας και στους τρόπους με τους οποίους απαντούν στα αιτήματα της εποχής για μάθηση, δημιουργία, ουσιαστική επικοινωνία, κοινωνική αλληλεγγύη και ένταξη. Εξετάζει με κριτική ματιά σύγχρονες θεωρίες και πρακτικές και παρουσιάζει καινοτόμες ιδέες για την εργασία στον χώρο του μουσείου, ενώ εφοδιάζει τους συμμετέχοντες με γνώσεις και δεξιότητες για μια σταδιοδρομία σε φορείς πολιτισμού.

 

Έναρξη σεμιναρίου: 11 Οκτωβρίου 2023. Διάρκεια: 2 μήνες

 

OnLine και ασύγχρονο

 


 

Social Media και Πολιτιστική Διαχείριση με την Λήδα Τσενέ

  • Ποιος είναι ο ρόλος των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στο πεδίο της Πολιτιστικής Διαχείρισης;
  • Πώς ένα εικαστικό δρώμενο μετουσιώνεται σε γεγονός διεθνούς εμβέλειας μέσα από τα social media και τις δυνατότητες της ψηφιακής τεχνολογίας;
  • Ποια εργαλεία και ποιες δεξιότητες είναι απαραίτητες για την καλύτερη προβολή ενός πολιτιστικού οργανισμού/φορέα στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης;

Το σεμινάριο εστιάζει στις δεξιότητες που καλούνται να αναπτύξουν οι επαγγελματίες του Πολιτισμού για να αντεπεξέρχονται πλήρως στις προκλήσεις που επιβάλλει η νέα ψηφιακή εποχή. Παρέχεται η δυνατότητα ασύγχρονης παρακολούθησης και η προσαρμογή του μαθήματος στο ρυθμό του κάθε χρήστη με προ-μαγνητοσκοπημένες διαλέξεις και βίντεο.

 

Έναρξη σεμιναρίου: 17 Οκτωβρίου 2023. Διάρκεια: 1,5 μήνας

 

Βιογραφικά

H Αλεξάνδρα Νικηφορίδου εργάζεται ως μουσειολόγος, σύμβουλος μουσείων και άλλων παρεμφερών πολιτιστικών οργανισμών. Έχει συνεργαστεί με το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Νεώτερου Ελληνικού Πολιτισμού, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κ.ά. και αναλαμβάνει κατά κύριο λόγο την εκπόνηση μουσειολογικών μελετών και την επιμέλεια εκθέσεων. Έχει διδάξει και άλλα σεμινάρια πολιτιστικής διαχείρισης/μουσειολογίας και είναι μέλος της Συντακτικής Επιτροπής της επιστημονικής περιοδικής έκδοσης Τετράδια Μουσειολογίας.

 

H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens      που      κάθε      χρόνο      συγκεντρώνει      πάνω      από      15.000      άτομα.

 

Πληροφορίες

Διεύθυνση Πολιτιστικών (210 3680052), www.hau.gr

 

Αξίζουν την προσοχή