Γιώργος Θεοδώρου “ It’s not my fault”. Ατομική έκθεση στη γκαλερί «7».

ΕΓΚΑΙΝΙΑ:   2/4/24,  7 – 10 μ.μ. | ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2/4/ – 20/4/2024

Την Τρίτη 2 Απριλίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει, την έκθεση  του ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ  με τίτλο : «It’s not my fault».

It’s not my fault

Το “It’s not my fault” του Γιώργου Θεοδώρου είναι μια έκθεση που προσκαλεί τον θεατή να επανεξετάσει τις σχέσεις, τις ισορροπίες, και τις (μη) ευθύνες του σε έναν παγκοσμιοποιημένο και ρευστό κόσμο που δεν ορίζει.           

Στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής πρακτικής του Θεοδώρου βρίσκεται η δέσμευση να αμφισβητεί το status quo και να διερωτάται για τις δομές που διαιωνίζουν την ανισότητα και την απελπισία. Κεντρικό στοιχείο της προσέγγισής του είναι η χρήση μιας ποικιλίας διαφορετικών υλικών, το καθένα από τα οποία διαπνέεται από τη δική του συμβολική σημασία. Η διαφάνεια, η λάμπα, η δυσδιάκριτη -σχεδόν ασημική- γραφή, το πλέγμα, οι ανεμόσκαλες, τα πολλαπλά επίπεδα.

Στο “It’s not my fault” (Δεν φταίω εγώ) συνθέτει θραύσματα από αστικά συντρίμμια με την τολμηρή αισθητική της τέχνης του δρόμου, δημιουργώντας έναν κώδικα που αντανακλά την πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου.

Επιμέλεια έκθεσης : Ήρα Παπαδοπούλου

 


 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ

Ο Γιώργος Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις σπουδές του από τη Σχολή Γραφιστικής (ΤΕΙ Αθήνας / Σ.Γ.Τ.Κ.Σ.) και συνέχισε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.) σπουδάζοντας Ζωγραφική στο εργαστήριο της Ρένας Παπασπύρου.

Έχει διδάξει επί σειρά ετών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΤΟ (Art and Design College).

Ως εικαστικός έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

It’s not my fault
ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ

 

 

 

ΕΓΚΑΙΝΙΑ:   2/4/24,  7 – 10 μ.μ. | ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ: 2/4/ – 20/4/2024

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Σόλωνος, 20, ΤΚ 10673 ΑΘΗΝΑ

Τηλ.– Fax: +30 2103612050

email: athens.gallery7@gmail.com// www.gallery7.gr

ΩΡΕΣ : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 12 – 8 μ.μ.

Τετάρτη, Σάββατο : 12 – 4 μ.μ.