ΘΕΑΤΡΟ ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ | ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ΔΩΡΕΑΝ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ AESOP PROJECT ( Erasmus+ Capacity Building in the field of Youth project )

Διαδικτυακό φεστιβάλ παραμυθιών. Πολιτισμός από 3 ηπείρους σε ένα διαδικτυακό φεστιβάλ με ελεύθερη συμμετοχή

Το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ διοργανώνει διαδικτυακό φεστιβάλ παραμυθιών ανάμεσα σε 4 χώρες.

 

 

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 8 Ιανουαρίου, το πρόγραμμα AESOP που συντονίζει το Θέατρο Αερόπλοιο, η παιδική σκηνή του θεάτρου Τόπος Αλλού, φτάνει στο τέλος του με ένα διαδικτυακό φεστιβάλ που φέρνει κοντά μας παραδόσεις και πολιτισμό από τέσσερις χώρες και τρεις ηπείρους (Ελλάδα, Ισπανία, Βραζιλία, Βιετνάμ).

 

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ αυτού, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν νέους καλλιτέχνες από αυτές τις χώρες και να απολαύσουν ένα θεατρικό από την Βραζιλία βασισμένο σε ένα έργο του Jose Amado, μία παρουσίαση του παραδοσιακού κουκλοθέατρο  του Βιετνάμ, μια ανάγνωση ποιημάτων του ποιητή από την Γαλικία Uxio Novoneyra και ένα θεατρικό έργο από την Ελλάδα.

 

Θα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με την οποίον η προφορική παράδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί από νέους ανθρώπους ως μέσο τοπικής ανάπτυξης.

 

Το φεστιβάλ αυτό θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά μέσω zoom το Σάββατο 8/1, στις 14:00 ώρα Ελλάδος και θα διαρκέσει 3 ώρες.

 

 

 

 

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν αλλά απαιτείται προεγγραφή στην ακόλουθη διεύθυνση: https://forms.gle/NuufoY23aNEMQFMJA

 

Θα μεταδοθεί ζωντανά από την σελίδα του προγράμματος στο facebook

https://www.facebook.com/project.aesop

 

To πρόγραμμα AESOP συγχρηματοδοτείται στα πλαίσια του Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Συντονίζεται από το Θέατρο Αερόπλοιο και εκτός αυτού συμμετέχουν η Action Synergy από την Ελλάδα, το Ίδρυμα Uxio Novoneyra από την Γαλικία της Ισπανίας, η Cooperbom Turismo από την Βραζιλία και το CSDS από το Βιετνάμ.

Λίγα λόγια για το AESOP project http://aesop-project.eu/:

 

Κυρία θεματική και στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας μεθοδολογίας η οποία μέσα από τη γνώση, την εξερεύνηση και τη δημιουργική αξιοποίηση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μιας χώρας(ιδίως προφορική λαϊκή παράδοση, ήθη και έθιμα) μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των νέων για την καλλιέργεια και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε επαγγελματικό επίπεδο.

 

Συντονιστής του προγράμματος από την Ελλάδα το Θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ https://aeroplio.gr/

 

Στο διαδικτυακό Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν οι δράσεις επάνω στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Βραζιλίας, της Ελλάδας, του Βιετνάμ, της Ισπανίας

 

Kαλή υγιή, ελπιδοφόρα, δυνατή χρονιά!

 

Με εκτίμηση,
Νίκος Καμτσής
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

 

 


 

 

ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ – ένα θέατρο για παιδιά

Σωζοπόλεως 20   10446, ΑΘΗΝΑ  τηλ  210 8656004   theatreaeroplio@gmail.com    www.aeroplio.gr

 

 

 

 

Αξίζουν την προσοχή