«To Τραγούδι του Έναστρου Ουρανού»: Ατομική έκθεση της Ουκρανής καλλιτέχνιδας Olya Yatsenko στο πλαίσιο του προγράμματος Τέχνη Τώρα σε επιμέλεια Αλεξάνδρας Κολλάρου.

Τέχνη Τώρα

#curatedbyAK  @artist.olarty

 

O Ουρανός αλλάζει τα χρώματα του, τις σκιές και την κατεύθυνση του ανέμου.

Το πεδίο του Ουρανού δημιουργεί και διατηρεί ιστορίες για τις οποίες μπορεί να γραφτεί ένα τραγούδι. Και κάθε φορά θα είναι ένα νέο και μοναδικό τραγούδι.

 

 

Η Olya Yatsenko είναι Ουκρανή καλλιτέχνης και η δουλειά της είναι ωδή στη θετική ενέργεια. Έχει στο παρελθόν προσφέρει έργα της για να στηρίξει τις φιλανθρωπικές εκθέσεις του artAZ.

Η εισβολή στην Ουκρανία συνέπεσε με την παρουσίαση της ατομικής της έκθεσης “To Τραγούδι του Έναστρου Ουρανού” στο Κίεβο.

Επικοινώνησα μαζί της και της πρότεινα να “μεταφέρουμε” την έκθεση της online, ώστε να είναι προσβάσιμη σε όλους, ως συμβολική κίνηση στήριξης, στέλνοντας παράλληλα ένα μήνυμα για τη δύναμη της τέχνης να ενώνει.

Το εγχείρημα έγινε υπό αντίξοες συνθήκες και πίεση, αλλά με επιτυχία. Η Olya θέλει να διαθέσει τα έσοδα από τις πωλήσεις για να στηρίξει τον αγώνα της χώρας της. «Θέλω να βοηθήσω την πατρίδα μου και τους ανθρώπους της.

Πιστεύω σε έναν ειρηνικό ουρανό πάνω από τα κεφάλια μας και θέλω οι άνθρωποι μου να έχουν ευτυχισμένο μέλλον.» λέει η καλλιτέχνης, και το ίδιο ευχόμαστε και εμείς, για όλους τους ανθρώπους.

Αλεξάνδρα Κολλάρου & artAZ

 

 

 

 

Poohnastyks!

 

Στα έργα της Olya πρωταγωνιστούν γλυκούληδες, χνουδωτοί χαρακτήρες: λέγονται Poohnastyks! Ζουν σε μία πόλη κρυμμένη ανάμεσα στα σύννεφα και τα βράδια έρχονται στη Γη πετώντας, σαν πεφταστέρια.

Μόνο οι άνθρωποι που πιστεύυν στα θαύματα και τις καλές πράξεις μπορούν και τα βλέπουν. Αποστολή τους είναι να προκαλούν θετικά συναισθήματα και να μας βοηθούν να ξεπερνάμε τις άσχημες καταστάσεις που αφθονούν γύρω μας.

 

Η δουλειά της Olya μιλάει για αγάπη, ειρήνη και καλοσύνη. Οι μόνες απαντήσεις σε καιρούς σαν αυτούς που διανύουμε.

“To Τραγούδι του Έναστρου Ουρανού” θέλει να μοιραστει ένα μυστικό μαζί μας: ότι ένα τραγούδι ζει μέσα στον καθένα μας.

Το τραγούδι θα αναδυθεί από τα έργα της έκθεσης. Ως θεατής θα βυθιστείς σε έναν υπέροχο κόσμο γεμάτο θέρμη, αρμονία και αγάπη, έναν κόσμο όπου κάθε αστέρι είναι ένας χωριστός πλανήτης, στον οποίο λαμβάνουν χώρα ιστορίες καλοσύνης και το έδαφος καλύπτεται από χρωματιστά λουλούδια.

Αν και τα αστέρια δεν είναι ορατά την ημέρα, κάθε νύχτα μπορούμε να κοιτάμε τον έναστρο ουρανό και να θυμόμαστε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.

 

Μπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση στη διεύθυνση:

 

https://alexandrakollaros.com/ekthesi-olya-yatsenko/ 

 

 

Σχετικά με την καλλιτέχνιδα

Η Olya Yatsenko γεννήθηκε στο Κίεβο, όπου ζει και εργάζεται. Αποφοίτησε από το Εθνικό Πανεπιστήμιο Αρχιτεκτονικής του Κιέβου, ως αρχιτέκτων και designer. Έχει γράψει και εικονογραφήσει 4 βιβλία “. Παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείται με την ψηφιακή εικονογράφηση. Δημιουργεί εικόνες για ηλεκτρονικά παιχνίδια και εφαρμογές, και έχει σχεδιάσει για το Viber, τη New Yorker και το Amazon. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ουκρανία, Πολωνία, Ελλάδα, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Τουρκία, Ιταλία, Γαλλία και Καναδά.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο info@artaz.gr