“The Discovery Sale” Δημοπρασία έργων Τέχνης από τον οίκο Loudos Auctions

Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 19:00 ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας www.loudos.gr

Δημοσθένης Κοκκινίδης

 

Την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 19:00 ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας www.loudos.gr  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη δημοπρασία του 2022 από τον Οίκο Δημοπρασιών Loudos Auctions εγκαινιάζοντας μια νέα σειρά δημοπρασιών, τα Discovery Sales.

 

Στο 1ο Discovery Sale, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές εξερευνώντας τον κατάλογο της δημοπρασίας, κυριολεκτικά μπορούν να ανακαλύψουν αντικείμενα όπως έργα μοντέρνας και σύγχρονης τέχνης Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, ζωγραφική 19ου αιώνα, κοσμήματα & ρολόγια, φιλελληνικά αντικείμενα, ασιατική και ισλαμική τέχνη, αντικείμενα design, μόδα και επώνυμες τσάντες, αντίκες και διακόσμηση.

 

Συγκεκριμένα:

60 Πρωτότυπα έργα τέχνης 40 Ελλήνων καλλιτεχνών όπως Σπύρος Βασιλείου, Γιάννης Τσαρούχης, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Γεράσιμος Σκλάβος, Βασίλης Γερμενής, Ράλλης Κοψίδης, Έκτωρ Δούκας, Βαλέριος Καλούτσης, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Δανιήλ (Παναγόπουλος), Ντίκος Βυζάντιος, Αντώνης Μαλλιαράκης (Mayo), Γιάννης Μιχαηλίδης, Πάρις Πρέκας, Κώστας Λούστας, Θεόδωρος Πανταλέων, Jean Xceron, Τάσος Μαντζαβίνος, Γιάννης Μιγάδης κα.

3 Έργα με προέλευση τη συλλογή του Γεωργίου Κωστάκη, εκ των οποίων, δύο έργα του αγαπημένου ζωγράφου του συλλέκτη, Anatoly Zverev ή “Ρώσου Van Gogh”, όπως τον αποκαλούσε και μια σπάνια υδατογραφία του Ιβάν Κλιούν, το χωριό Bolshie Gorki που χρονολογείται στο 1929 και ο Γεώργιος Κωστάκης απέκτησε απευθείας από τη χήρα του Ιβάν Κλιούν.

Μια μινιατούρα του Ζαν Μαρί Ζοζέφ Ενγκρ, πατέρα του Ζαν Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ της συλλογής του Walter Pach, πολύ σημαντικός κριτικός και σύμβουλος τέχνης, καθώς και σπάνια χαρακτικά μουσειακής ποιότητας και ιστορικής σημασίας της ίδιας συλλογής, του Γάλλου ζωγράφου και χαράκτη, Ζαν-Φρανσουά Μιλέ. Το ιδιαίτερα σπάνιο “Lion devouring a horse” του Τεοντόρ Ζερικώ, αντίστοιχο βρήκαμε στο Met Museum καθώς και τα 4 χαρακτικά του Άντριεν βαν Οστάντε του οποίου το έργο ανήκει χρονικά στην χρυσή εποχή της ολλανδικής ζωγραφικής.

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει προσελκύσει το Fiat 500 Jolly by Ghia του 1968 με εκτίμηση 30,000 – 40,000€. Τα Fiat 500 Jolly φτιάχνονταν για τα Μεσογειακά θέρετρα και τα έβρισκες σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία, παραλίες και μεγάλα γιοτ.

Με την ολοκλήρωση των έργων τέχνης θα δημοπρατηθεί συλλογή φιλελληνικών, ισλαμικών και ασιατικών σπάνιων αντικειμένων όπως η  πολυτελή κανάτα (μαστραπάς) 18ου αιώνα από το Πέζαρο Ιταλίας με στίχο, ”Δεν πίνουν οι τούρκοι το κρασί, το πίνουν οι Ρωμαίοι, το πίνει η φτωχολογιά, να λησμονούν τα χρέη”. Ένα πολύ μεγάλο Οθωμανικό φιρμάνι, μελάνη και γκουάς, με 18 σειρές γραφής Diwani και tughra διακοσμημένο με χρυσά λουλούδια. Επιπλέον, μια σημαντική και κομψή κινεζική φιγούρα  “αθάνατης” γυναίκας από κοράλλι, που κρατάει ένα φλάουτο καβάλα σε ένα παγώνι του οποίου η ουρά κρατά ένα παιδί που κοιμάται.

Στη συνέχεια θα δημοπρατηθούν φιλελληνικά χαρακτικά και συλλογή βιβλίων του Λευκάδιου Χέρν, με highlight το σετ των 5 Ιαπωνικών παραμυθιών που μετέφρασε ο Λευκάδιος Χέρν στα Αγγλικά, για τη σειρά αυτή, ο Οίκος Δημοπρασιών κατέχει παγκόσμιο ρεκόρ υψηλότερης πώλησης από τον Μάρτιο του 2021 προς 3,390€.

Δε θα μπορούσαν να λείπουν από την δημοπρασία ανακάλυψης εξαιρετικά κοσμήματα Ηλία Λαλαούνη, ρολόγια χειρός όπως για παράδειγμα ένα γυναικείο λευκόχρυσο Piaget 18Κ ή γυναικείες τσάντες, φουλάρια και αντικείμενα γνωστών σχεδιαστών μεταξύ άλλων Hermès, Louis Vuitton, Gucci, Balenciaga ή το άρωμα της Niki de Saint Phalle!

Η δημοπρασία ολοκληρώνεται με αντίκες, αντικείμενα διακόσμησης και συλλεκτικά. Θα ανακαλύψετε ένα art deco τραπεζάκι που αποδίδεται στον Jules Leleu (Γάλλος, 1883–1961) με προέλευση τη Jean Karajan Gallery στη Νέα Υόρκη, art glasses (Schneider, Muller Freres), ένα ασημένιο και αριθμημένο κουτί πούρων του Georg Jensen που χρονολογείται μεταξύ 1925-1932 ή μια συλλεκτική κάμερα με την υπογραφή του οδηγού αγώνων Ζακ Βιλνέβ με προέλευση τη φιλανθρωπική δημοπρασία “Zoom” που διοργάνωσαν η FIA F1, ο οίκος δημοπρασιών ιστορικών αυτοκινήτων Coys of Kensington Automobiles και η Nikon Professional στις 10 Δεκεμβρίου 2014.

 

Ο δημοπράτης Θάνος Λούδος για το πρώτο Discovery Sale:

“Είναι γεγονός ότι όλοι πλέον περνάμε περισσότερο χρόνο στα σπίτια μας, έτσι ξεκίνησε και η ιδέα της δημοπρασίας “ανακάλυψης”, ας διακοσμήσουμε λοιπόν τα σπίτια μας με πρωτότυπα έργα τέχνης, αντίκες και αντικείμενα τέχνης που σας περιμένουν να ανακαλύψετε. Στόχος μου είναι σε αυτή τη δημοπρασία να υπάρχει ένα αντικείμενο για τον καθένα.

Και μη ξεχνάμε, εκτός από μόδα και αισθητική αναβάθμιση των χώρων μας, η επανάχρηση των αντικειμένων έχει και θετικά οφέλη στο περιβάλλον μας!”

Η έκθεση των αντικειμένων της δημοπρασίας πραγματοποιείται με ραντεβού στα γραφεία του Οίκου Δημοπρασιών, Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 12, 11635, Αθήνα.

 

Τις παρακάτω ημέρες και ώρες: Δευτέρα 4 Απριλίου έως και Πέμπτη 7 Απριλίου

12:00 – 21:00 (προσέλευση κατόπιν ραντεβού)

 

Επιπλέον για πρώτη φορά μπορείτε να κλείσετε το προσωπικό σας “virtual viewing” μέσω Zoom, What’s up ή Viber χωρίς να χρειαστεί να επισκεφτείτε τον χώρο μας.

 

Εξερευνήστε το σύνολο των αντικειμένων της δημοπρασίας, τις πληροφορίες και τον τρόπο συμμετοχής στο website του Οίκου Δημοπρασιών κάνοντας κλίκ εδώ.

 

 

Σχετικά με τον Οίκο Δημοπρασιών Loudos Auctions

 

Ο Οίκος Δημοπρασιών Loudos Auctions εξειδικεύεται σε έργα τέχνης, αντίκες, κοσμήματα, ρολόγια, αντικείμενα design & designer και σπάνια οθωμανικά, φιλελληνικά και ασιατικά αντικείμενα. Είμαστε ο μοναδικός Οίκος Δημοπρασιών στην Ελλάδα με γραφεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, η παρουσία μας στις δύο πόλεις μας δίνει τη δυνατότητα να σας παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες καθώς και να παραλαμβάνουμε και να παραδίδουμε έργα τέχνης και αντικείμενα και στις δύο τοποθεσίες μας.

 

Εκτός από τη φυσική μας παρουσία, έχουμε μια ολοκληρωμένη και πολύ καλά εξοπλισμένη διαδικτυακή παρουσία, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για τις δημοπρασίες, προσεγγίζοντας ευρύ φάσμα πελατών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στόχος μας είναι να σας παρέχουμε την απόλυτη εμπειρία δημοπρασίας είτε είστε συλλέκτης, πωλητής ή κάποιος που απλά ενδιαφέρεται για τις δημοπρασίες.

 

Οι πληροφορίες της δημοπρασίας και ο κατάλογος έχουν αναρτηθεί στο website του Οίκου κάνοντας κλικ εδώ.

 

Ο κατάλογος σε μορφή PDF είναι διαθέσιμος κάνοντας κλικ εδώ.

 

Loudos Auctions

info@loudos.gr | www.loudos.gr

+306973507282

Our Locations

12 Leoforos Vasileos Konstantinou, 11635, Athens, Greece

+302111196126

2 Dimokritou Str, 55132, Kalamaria, Thessaloniki, Greece

+306973507282

Domes Miramare, A Luxury Collection Resort, 49084, Corfu

+306973507282

 

Αξίζουν την προσοχή