Αντιγόνη Σολομωνίδου – Δρουσιώτου «Ψυχογραφίες». Έκθεση φωτογραφίας στο βιβλιοπωλείο Φωταγωγός.

Εγκαίνια και κυκλοφορία βιβλίου: Τετάρτη 6 / 12 / 2023, 18.00-22.00 | Διάρκεια έως τη Δευτέρα 15 /1/ 2024

Βιβλιοπωλείο Φωταγωγός, Κολοκοτρώνη 59Β, 105 60 Αθήνα

 

Eγκαινιάζεται την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «Φωταγωγός» η ατομική έκθεση της βραβευμένης φωτογράφου και δημοσιογράφου Αντιγόνης Σολομωνίδου – Δρουσιώτου από τη Λεμεσό της Κύπρου με τίτλο «Ψυχο-γραφίες». Παρουσιάζονται 20 επιλεγμένες φωτογραφίες από την ομότιτλη ενότητα που χρονολογείται από το 1997 έως το 2023. Περίοδος που αντανακλά τη μετάβαση από το ασπρόμαυρο φιλμ στην ψηφιακή πραγματικότητα και από τον σκοτεινό θάλαμο στον εικονικό χώρο του lightroom.

 

Ακολουθώντας μια σχεδόν ενσώματη, επιτελεστική διαδικασία, η δημιουργός φωτογραφίζει εν κινήσει τα ακίνητα σώματα των μοντέλων της. Πρόσωπα οικεία και αγαπημένα από το φιλικό της περιβάλλον, σε τόπους φορτισμένους με ιδιαίτερη ενεργειακή δυναμική.

 

Συμπυκνώνει διαφορετικές χρονικές στιγμές στην ίδια εικόνα, σμίγει μορφές με περιβάλλον, ενσωματώνει την έννοια της ρευστότητας και του τυχαίου, αποτυπώνει όψεις του φευγαλέου και του εφήμερου. Επιχειρώντας να συλλάβει «το άχρονο κομμάτι της θέωσης» που προσδιορίζει ως ψυχή, διεισδύει κάτω από τα εξωτερικά φαινόμενα και πέρα από το ορατό. Μέσα από την ηρακλείτεια συνάφεια των αντιθέτων, της ψυχής και του σώματος, στοιχειοθετεί έναν ύμνο για τη ζωή, το πάθος και τον έρωτα.

 

Και από τις εκδόσεις «Το Ροδακιό» κυκλοφορεί την ίδια μέρα το δίγλωσσο βιβλίο με τον τίτλο «ΨΥΧΟ-ΓΡΑΦΙΕΣ / SOUL-PICS». Περιλαμβάνει  54 φωτογραφίες της Αντιγόνης Σολομωνίδου – Δρουσιώτου που μοιράζονται στις ενότητες «εκ φωτός…»  και  «…εν σώματι»,  πρόλογο από την  Ιστορικό Τέχνης και επιμελήτρια εκθέσεων Μπία Παπαδοπούλου, και την ποιητική ενότητα «Θραύσματα» του Κύπριου συγγραφέα Αντώνη Γεωργίου.

 

 
https://antigoni.photography/about/

 

 Επιμέλεια έκθεσης: Μπία Παπαδοπούλου

 Εκτύπωση φωτογραφιών: Γιώργος Μαρίνος

 

 

Βιβλιοπωλείο Φωταγωγός

Κολοκοτρώνη 59Β, 105 60 Αθήνα

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Σάββατο 12.00 – 20.00

τηλ. 210 3839355   mail: infotorodakio@gmail.com

 

 

 

Αξίζουν την προσοχή