Δημήτρης Γεωργακόπουλος / Coti K. «ΔΙΑΜΕΣΟ» από το Potential Project

21 Σεπτεμβρίου – 21 Οκτωβρίου 2021

Ο Coti K. και ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος ανακατασκευάζουν την πιθανή εκδοχή μίας αρχαίας μηχανής, καταγεγραμμένης σε ανευρεθέντα σχεδιαγράμματα.

 

18 Νοεμβρίου 1851

 

…Γι’ αυτό θεωρώ πως το μεγαλύτερο δώρο που μου δόθηκε ποτέ είναι η ανικανότητα του εγκεφάλου μου να συσχετίσει το περιεχόμενό του.

 

Οι εμπειρίες εκείνου του μέρους θα συνεχίσουν να φυτοζωούν στην αδύναμη μνήμη μου μέχρι την ημέρα που η τυχαία εναρμόνιση ασύνδετων γνώσεων θα ανοίξει τέτοιους τρομακτικούς ορίζοντες πραγματικότητας, και την ασήμαντη θέση μου μέσα σε αυτούς, που είτε θα αποτρελαθώ από την αποκάλυψη, είτε θα δραπετεύσω από το θανάσιμο φως σε έναν ασφαλή νοητικό μεσαίωνα.

 

            Το σημειωματάριο με τα ιερογλυφικά πολύεδρα, μια απέλπιδα προσπάθεια του βαστάζου μας να καταγράψει την άχρονη μανία αυτού του ασαφούς χώρου, είναι θαμμένο στην καταραμένη σκόνη της ερήμου, της ίδιας που πιθανότατα κατάπιε τον υιό μου.

 

Ζήτησα από τον κο. Ουάτλεϋ να παραλείψει από το ημερολόγιο εξερεύνησης τα αφύσικα ομοιώματα που βρήκαμε στη σκηνή του, τις κραυγές του πριν εξαφανιστεί από αυτή το βράδυ, όπως επίσης και τους ισχυρισμούς του για – δόξα του απρόσωπου, μαύρους πλανήτες χωρίς σκοπό, όνομα ή γνώση, την πηγή του πουθενά και τις ρίζες του πότε, το μέρος που όλοι γνωρίζουν και κανείς δε θυμάται -.

 

            Θα παραδεχτώ μόνο εδώ τη διεστραμμένη μου σκέψη, πως ελπίζω ειλικρινά να έχει πεθάνει στην έρημο και όλες οι αποστολές ανεύρεσης του ζωντανού, να αποτύχουν.

 

Η εναλλακτική της συνειδητής επιστροφής σε εκείνο το μέρος καθιστά κάθε άνθρωπο, ακόμα και τον υιό μου, χαμένο για πάντα, πέρα από τον ανθρώπινο πολιτισμό, την αντίληψη, το θάνατο και τη μνήμη.

 

Ο κος Ουάτλεϋ έχει λάβει οδηγίες για τη διαγραφή κάθε σχεδιαγράμματος…

 

Χιούτον, Άρθουρ, Προσωπικό Ημερολόγιο, βρέθηκε στις ανασκαφές του Göbekli Tepe, 1998, Απόσπασμα σελ. 89, Αρχεία Τμήματος Ορθής Πιθανολογικής Διευκρίνησης

 

 

Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη κατόπιν ραντεβού, Τρίτη – Παρασκευή 17:00 – 21:00 και Σάββατο – Κυριακή 13:00 – 17:00.

Οι κρατήσεις γίνονται στο info.potentialproject@gmail.com, μέσω FB Messenger, στο 6937584721 και στο 210 3817517 τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης.

 

Θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Η εγκατάσταση ΔΙΑΜΕΣΟ παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Potential Project από τους Coti K. / Δημήτρη Γεωργακόπουλο.

Επιμέλεια κειμένου: Αλέξανδρος Πλατής

 

Potential Project

Ανδρέου Μεταξά 25, Τ.Κ. 10681 Αθήνα

www.potentialproject.gr / FB: @PotentialProjectSpace

info.potentialproject@gmail.com

 

Αξίζουν την προσοχή