Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Α’ Εργαστήριο Ζωγραφικής: Απόφοιτοι 2021-22-23. Ομαδική έκθεση στη Φωκίωνος Νέγρη 16.

29 Μαΐου – 29 Ιουνίου 2024

Έκθεση | Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, Α' Εργαστήριο Ζωγραφικής: 19 Απόφοιτοι 

 

Το Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» και το A’ Εργαστήριο Ζωγραφικής της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Άγγελου Αντωνόπουλου, παρουσιάζουν στο χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη» από τις 29 Μαΐου έως τις 29 Ιουνίου 2024, την έκθεση «Απόφοιτοι 2021-2023». Στην έκθεση περιλαμβάνονται έργα 19 αποφοίτων του εργαστηρίου, τα περισσότερα από τα οποία φιλοτεχνήθηκαν κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021, 2022, 2023 και αποτέλεσαν τον βασικό κορμό της διπλωματικής εργασίας των σπουδαστών και συγχρόνως την απαρχή της καλλιτεχνικής τους διαδρομής.

 
Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί εκ νέου τη μακροχρόνια συνεργασία του Ιδρύματος «Η άλλη Αρκαδία» με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών φιλοξενώντας στο χώρο «16 Φωκίωνος Νέγρη» για έβδομη χρονιά, έργα αποφοίτων της Σχολής. Η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην υποστήριξη των νέων δημιουργών καλλιεργώντας το έδαφος για συνάντηση, προβολή και επικοινωνία με την εικαστική σκηνή της Αθήνας.

 

16 Fokionos Negri
 
Ο Διευθυντής του Α’ Εργαστηρίου Ζωγραφικής, Άγγελος Αντωνόπουλος, αναφέρεται στην έκθεση ως μέρος της «γενικής πρακτικής του εργαστηρίου που αποβλέπει όχι μόνο σε ένα καλά δομημένο μαθησιακό σύστημα αλλά και σε αντίστοιχες συνεργασίες, εικαστικές παρεμβάσεις και δράσεις που συμβάλλουν στην εξωστρέφεια της Σχολής και στη μετάβαση των αποφοίτων στο αυριανό πραγματικό περιβάλλον της τέχνης».

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί: Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Ελένη Ασπρογιάννη, Λυδία Δημητριάδου, Νεκτάριος Θεοδώνης, Μαρία Κορομπίλη, Ιρίνα Κουζμένκο, Δήμητρα Κωνσταντινίδη, Γιάννης Μακρίδης, Ελένη Μακροπούλου, Βλαδιμήρ Μητρόπουλος, Μαρία Παναγιώτου (Νάγιου), Σταύρος Πανέρας, Νικολέτα Παπακωνσταντίνου, Ισαβέλλα Πρίτσα,Στρατής Σταματάκος, Μυρτώ Σταματοπούλου, Πέτρος Στράγκας, Ελένη Τσαγκαράκη, Iωάννης Τσούχλος.  

Την έκθεση συνοδεύει πλήρως εικονογραφημένος δίγλωσσος ( ελληνικά – αγγλικά ) κατάλογος. 

 

Διοργάνωση: Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία» | Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών

Υποστήριξη: Ίδρυμα «Η άλλη Αρκαδία»

Επιμέλεια: Άγγελος Αντωνόπουλος

Συντονισμός: Δώρα Βασιλάκου 

16 Fokionos Negri

Χώρος: 16 Φωκίωνος Νέγρη, Αθήνα 11257 

Εγκαίνια: Τετάρτη 29 Μαΐου, 18:00-21:00

Διάρκεια: 29 Μαΐου – 29 Ιουνίου 2024

Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη – Παρασκευή 16:00-20:00
Σάββατο 12:00 – 17:00
Ελεύθερη είσοδος

16 Fokionos Negri

 

Ο κατάλογος της έκθεσης

Αξίζουν την προσοχή