Σούλα Ρεπάνη «El paisaje interior – Το τοπίο της ψυχής». Ατομική έκθεση ζωγραφικής από τον χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε στη Λήμνο.

Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε – Λήμνος

Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022, ώρα 9.00 μ.μ.

 

Ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε παρουσιάζει σειρά ζωγραφικών έργων της Σούλας Ρεπάνη. με τίτλο «El paisaje interior – Το τοπίο της ψυχής». Στο κείμενο της έκθεσης ο Manolo Figueiras σημειώνει:

 

…Η Σούλα Ρεπάνη ζωγραφίζει από τα σωθικά της, από το μυστήριο της ύπαρξης, της ζωής και του υλικού που ανέκαθεν κινούσε την σκέψη των πρώτων φιλοσόφων. Η ζωγραφική της αναδύεται από την στενή σχέση της με την πραγματικότητα, από το μείγμα δηλαδή ζωής, τύχης και χρόνου.

 

Με την εικαστική πολυφωνία ρυθμών, γραμμών, χειρονομιών και τόνων δημιουργείται μια αυθεντική ατμόσφαιρα η οποία δεν προέρχεται από την άμεση γνώση, αλλά από μια απόμακρη δίοδο, εντοπισμένη στην αρχεγονία σχεδόν του κόσμου, στο τελευταίο τείχος της θύμησης, εκεί που κατοικεί η αχανής μνήμη του άγνωστου και η οποία μας αποκαλύπτεται μονάχα στην παιδική ηλικία, στα όνειρα ή στο παραλήρημα, τρεις χώροι όπου τόσοι καλλιτέχνες αποφάσισαν να χτίσουν το σπίτι τους.

 

Παρόλ’ αυτά, για την Σούλα αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η αυθεντικότητα. Ξέρει ότι για να φτάσει στην ουσία των πραγμάτων, χρειάζεται να εμβαθύνει πέρα από το επιφανειακό στρώμα των αξιών και της πίστης, με τις οποίες έχουμε φτιάξει τη μεταμφίεση της προσωπικότητάς μας. Ξέρει ότι η λέξη «πρόσωπον» στα ελληνικά σημαίνει «μάσκα». Καθ’ όσον δεν ανακαλύπτουμε ποιοι είμαστε, δε μπορούμε να βρούμε το αληθινό νόημα του κόσμου…

 

Η Σούλα Ρεπάνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959. Η καταγωγή της είναι από τη Λέσβο. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, 1979-1984, καθώς επίσης βυζαντινή αγιογραφία και φρέσκο στην ίδια Σχολή. Το 1986 πήγε σαν υπότροφος του ΙΚΥ στην Ισπανία, όπου και αποφάσισε να ζήσει, στην Γαλικία συγκεκριμένα, χωρίς όμως να χάσει ποτέ την επαφή της με την Ελλάδα.

 

Έργα της βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα, Ισπανία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, Νέα Ζηλανδία, Ηνωμένες Πολιτείες και επίσης σε κάποιους δημόσιους χώρους της Ισπανίας.

 

Έχει πραγματοποιήσει 25 ατομικές εκθέσεις τις περισσότερες στη Ισπανία, κάποιες στην Ελλάδα, μία στις Βρυξέλλες και έχει πάρει μέρος σε 60 συλλογικές εκθέσεις.

 

ΙNFO:

Ώρες λειτουργίας: Ανοικτά καθημερινά 10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.30. Κυριακή 18.00 – 21.30.

Διάρκεια έκθεσης: 10 Αυγούστου – 30 Σεπτεμβρίου 2022

Χώρος Τέχνης “Ώχρα Μπλε”, Π. Κυδά 8, 81400 Μύρινα, Λήμνος. T/F:+302254 026264, 6976220673.

 e-mail: ochra.blue13@gmail.comwww.ochrablue.com

 

el sueno del toro volador ( 40 x 40cm )

Εικόνα 1 από 4

Αξίζουν την προσοχή