[Β6] Ατομική έκθεση του Παναγιώτη Βούλγαρη στη FokiaNou Art Space

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 09 Οκτωβρίου 2021 στις 18.00

Διάρκεια έκθεσης: 09 – 30 Οκτωβρίου 2021

 

Η FokiaNou Art Space παρουσιάζει την ατομική έκθεση του

Παναγιώτη Βούλγαρη με τίτλο [Β6].

 

Η πρόσφατη καραντίνα, με την προβλεπόμενη κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολίτη για άσκηση, το γνωστό μας Β6, καθόρισε το τόπο και το χρόνο μιας σειράς παρεμβάσεων του Παναγιώτη Βούλγαρη στη περιοχή του Λυκαβηττού, όπου έκανε χρήση του συγκεκριμένου κωδικού.

 

Για μια περίοδο περίπου τεσσάρων μηνών εφήμερα έργα με έντονη γεωμετρία σε ακτινωτή διάταξη, συνδιαλέγονται με το οργανικό περιβάλλον και συσσωρεύουν με φυσικό τρόπο το φως κάτω από τα πεύκα, γίνονται διαφανή και ενίοτε εξαϋλώνονται από αυτό.

 

Είναι φτιαγμένα από χαρτοταινίες που εφαρμόζονται στα δέντρα όπου παραμένουν για περιορισμένο χρόνο μέσα σε μια μέρα στα πλαίσια του κωδικού [Β6], έπειτα αφαιρούνται και ανακυκλώνονται μέχρι τη δημιουργία του επόμενου.

 

Βασικό ζητούμενο το φως, η καταγραφή του χρόνου, των βημάτων και των διαδρομών μέσα στη φύση καθώς και η συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους που κάνουν χρήση του [Β6] τους για περπάτημα και τρέξιμο.

 

Μια απόπειρα επικοινωνίας και πραγμάτωσης εικαστικού έργου στο δημόσιο χώρο

μέσα στις ιδιάζουσες συνθήκες εκείνης της περιόδου.

 

 

Στην έκθεση που φιλοξενείται στη FokiaNou ένας χάρτης αποτελούμενος από φωτογραφικό υλικό, χαρτοταινίες, σχέδια και φυτά καθώς και μια σειρά  ακατέργαστων βίντεο μικρής διάρκειας τραβηγμένα από κινητό, παρουσιάζουν τις παρεμβάσεις  που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο της καραντίνας  από τον Παναγιώτη Βούλγαρη.

 

Μια εγκατάσταση φτιαγμένη από χιλιάδες μέτρα κλωστής συμπυκνώνει το σύνολο των ημερών, των διαδρομών και των βημάτων που χρειάστηκαν για τη δημιουργία των έργων στο Λυκαβηττό.

 

Είναι η προσομοίωση μιας πλαγιάς του αθηναϊκού λόφου που καλεί τους επισκέπτες της έκθεσης να πραγματοποιήσουν μια διαδρομή περπατώντας, ώστε να μεταφερθούν νοητά στη φύση  και να κατανοήσουν τη σπουδαιότητά της.

 

Μια σειρά περιπατητικών δράσεων θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της έκθεσης

μέσα στον Οκτώβρη.

 

 

Ο Παναγιώτης Βούλγαρης είναι εικαστικός καλλιτέχνης και επιμελητής που συνδιευθύνει τη FokiaNou Art Space στην Αθήνα. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού με διάκριση στη τέχνη και την αρχιτεκτονική με σπουδές στο  Πανεπιστήμιο του Ανατολικού Λονδίνου.

 

Έχει βραβευτεί ως resident artist της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Valletta 2018.

 

Επίσης  έχει λάβει το STEP Travel Grant από το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Ίδρυμα.  Το έργο του αναπτύσσεται κυρίως μέσω εγκαταστάσεων και παρεμβάσεων σε αρχαιολογικούς χώρους, παλιά κτίρια, στο δημόσιο χώρο των πόλεων και τη φύση.

 

Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις και residencies σε Ελλάδα, Ιταλία, Μάλτα, Σουηδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Βραζιλία και ΗΠΑ.

 

 

www.panagiotisvoulgaris.myportfolio.com                    
www.behance.net/PanagiotisVoulgaris

 

Μέρες και ώρες λειτουργίας: Τετάρτη με Σάββατο, 17.00 – 20.00

Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι.

Μετρό: Ευαγγελισμός.

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες της έκθεσης, σε όλους τους χώρους της FokiaNou Art Space, συμπεριλαμβανομένης της ταράτσας, του ασανσέρ και του κλιμακοστασίου του κτηρίου, διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις και τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων.
Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα.
 Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους.
Από το 2016 έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 40 εκθέσεις, καθώς και εργαστήρια και ομιλίες υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Παναγιώτη Βούλγαρη και  Mary Cox.
www.fokianou247.gr

info@fokianou247.gr