ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΗ “can you love me?”

Διάρκεια έκθεσης  15-10 έως 15-12 2021

''ραμμενοι ειμαστε'' 2021 εγκατασταση με φιλτρα καφε -διαστασεις μεταβλητες

Εγκαίνια Παρασκευή 15 Οκτωβρίου ώρα 7μ.μ.

 

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η έκθεση της Αγγελικής Λόη με τίτλο: can you love me?”, στις ισόγειες προθήκες της Παροδίου Στοάς του Ε.Κ.Π.Α.(Βιτρίνες),σε επιμέλεια Κωνσταντίνου Μπάσιου, επί των οδών Αιόλου, Κολοκοτρώνη και Βασιλικής.

 

Η Αγγελική Λόη σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Γ. Ρόρρη και το 2015 αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας ( Α.Σ.Κ.Τ. ) με δασκάλους τον Γ. Ψυχοπαίδη και Μ. Σπηλιόπουλο στην ζωγραφική, τον Ν. Τρανό στη γλυπτική και τον Μ. Μπαμπούση στη φωτογραφία.

 

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε πέντε ατομικές εκθέσεις:

 

Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 2019, Εικαστικό event στο ιχθυοπωλείο Γρίπος Ναύπακτος 2018, Galerie Karouzou Switzerland-Zurich 2015, Galerie Anixis Switzerland-Baden 2014, Φετιχιέ Τζαμί Ναύπακτος 2012, μια διατομική στο Μουσείο Ηρακλειδών 2020, καθώς και πολυάριθμες ομαδικές εκθέσεις  στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

 

Πρόκειται για μια ατομική έκθεση, που κατά τον επιμελητή, ιστορικό και κριτικό της τέχνης Κωνσταντίνο Μπάσιο, «είναι . . . οι εικόνες των αντικειμένων, που χρησιμοποιεί η Λόη στις εγκαταστάσεις της, που στη συνέχεια γίνονται εικόνες της ζωής μας, της πόλης μας, της εποχής μας.

 

Αντιστρέφοντας την κατεξοχήν αλλοτριωτική συνθήκη της μαζικοποίησης, όπως και της εμμονικής ομοιότητας, σε εικονολογικό πλαίσιο αναστοχασμού και ριζικής αμφισβήτησης».

 

Η έρευνά της απαντά σε ερωτήματα για την ανθρώπινη επικοινωνία στο αστικό περιβάλλον, έχοντας σαν όχημα τη μνήμη και το βίωμα σε σχέση με τη φύση και το οικολογικό μας αποτύπωμα.

 

Η καλλιτεχνική της πρακτική περιλαμβάνει ζωγραφική και εγκαταστάσεις, με την τυχαιότητα ως ανάγκη και συνθήκη για την υλοποίηση των έργων της.

 

Στα ζωγραφικά της έργα χρησιμοποιεί τυπώματα και κολάζ με ποικίλους τρόπους και μέσα.

 

Στις εγκαταστάσεις της συλλέγει θραύσματα από τα απορρίμματα των ανθρώπων της πόλης που κινείται, καθώς και «ξεβράσματα» από το θαλάσσιο περιβάλλον, τα οποία μετασχηματίζει και νοηματοδοτεί. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Ώρες επίσκεψης: Τα έργα της έκθεσης φαίνονται όλες τις μέρες και ώρες

 

Π Α Ρ Ο Δ Ι Ο Σ  Σ Τ Ο Α

Αιόλου 42/44 – Κολοκοτρώνη – Βασιλικής

Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης

του Πανεπιστημίου Αθηνών ( Μοναστηράκι )

 

 

 

 

Αξίζουν την προσοχή