«Απόπλους» έκθεση φωτογραφίας της Αντιγόνης Παγώνα στη Γκαλερί του Νότου

Εγκαίνια: Σάββατο 6 Νοεµβρίου 2021, 11.00 π.µ.

Εγκαινιάζεται το Σάββατο 6 Νοεµβρίου 2021, στις 11 το πρωί στην Γκαλερί του Νότου στον Πειραιά, η ατομική έκθεση φωτογραφίας της Αντιγόνης Παγώνα, µε τίτλο “Απόπλους”.

 

Πρόκειται για την δεύτερη ατοµική έκθεση της καλλιτέχνιδος και όπως αναφέρει στον κατάλογο η ιστορικός Τέχνης Άννα Χασανάκου που επιµελείται την έκθεση «Η Παγώνα στρέφεται και πάλι στην φωτογραφία τοπίου και πιο συγκεκριµένα στην θαλασσογραφία.

 

Η ίδια, εργαζόµενη επί 20 και πλέον χρόνια στον τοµέα της ναυτιλίας µε έδρα την πόλη του Πειραιά, µας προσφέρει τις εικόνες των δικών της θαλασσινών περιπλανήσεων, επιστρέφοντας στο ίδιο το σηµείο αφετηρίας της, στο λιµάνι του “Απόπλου” της, στον Πειραιά.

 

Βράχοι, ακτές, λιµάνια, πελάγη, λεπτοµέρειες πλοίων αποτελούν την θεµατολογία των εικόνων της που µεταµορφώνονται, καθώς δεν διστάζει να πειραµατιστεί είτε µε τους όγκους, τις επιφάνειες και τις οπτικές γωνίες, είτε αποµονώνοντας λεπτοµέρειες, είτε εκµεταλλευόµενη το φως και το χρώµα που συχνά τους προσδίδει µεταφυσική χροιά. Η Πάγωνα δηµιουργεί λιτές εικόνες µε έντονο µυστηριακό στοιχείο.

 

 

 

 

Τα έργα της στέκονται άχωρα και άχρονα, χωρίς να µαρτυρούν συγκεκριµένη τοποθεσία ή χρονική στιγµή. Τα 2:1 κινηµατογραφικά κάδρα χορταίνουν το µάτι του θεατή, ενώ η αυστηρότητα του τετραγώνου, σε άλλες περιπτώσεις, τον οδηγεί στο δικό της σηµείο ενδιαφέροντος.

 

Η καλλιτέχνις, τόσο στις ζωγραφικές όσο και στις φωτογραφικές της απόπειρες, αναζητά πάντα τους τόπους που θα την οδηγήσουν σε µια διεργασία ενδοσκόπησης και αυτογνωσίας.

 

Η πραγµατικότητα της πανδηµίας και των συνεπειών της προσδίδουν στις εικόνες της µια θεραπευτική διάσταση, ιδωµένες ως µια όαση ελευθερίας και ψυχικής διαφυγής”.

 

 

Eπιµέλεια Έκθεσης: Άννα Χασανάκου

Ψηφιακή επεξεργασία / εκτύπωση φωτογραφιών: L.a. boutique Fine Art

 

 

Εγκαίνια: Σάββατο 6 Νοεµβρίου 2021, 11.00 π.µ.

Διάρκεια έκθεσης: 06-27 Νοεµβρίου

 

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη Πέµπτη Παρασκευή 10.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00

Τετάρτη, Σάββατο: 10.00 – 15.00 / Κυριακή, Δευτέρα: Κλειστά

Οποιαδήποτε άλλη µέρα και ώρα, κατόπιν ραντεβού στο 6977 895 900

 

 

Γκαλερί του Νότου, Κουντουριώτου 152, 18535, Πειραιάς

Τ. 2104122912 – 6977895900

Ε. gallerytounotou@gmail.com

www.gallerytounotou.gr

 

 

 

Αξίζουν την προσοχή