Ρατσιστικά μέτρα κατά υγιών πολιτών και χώροι Τέχνης

Πείτε όχι στην τρομοκρατία και τον φασισμό που κάποιοι με γλυκό αλλά ηλίθιο πραγματικά τρόπο θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν.

Rembrandt, The Anatomy Lesson of Dr. Nicolaes Tulp, 1632

Μη δίνετε σε κανέναν υπεύθυνο χώρου Τέχνης πιστοποιητικά υγείας κι έγγραφα που αποδεικνύουν τη διενέργεια οποιασδήποτε ιατρικής πράξης και εξέτασης.

 

Βρισκόμαστε δυστυχώς μπροστά στο ενδεχόμενο τα παράνομα και ρατσιστικά μέτρα επίδειξης πιστοποιητικών υγείας ή αποτελεσμάτων ιατρικών πράξεων και εξετάσεων, να γίνουν προαπαιτούμενα για την είσοδο ελεύθερων και άκρως υγιών πολιτών στους λεγόμενους χώρους Τέχνης.

 

Εκεί που η δημιουργικότητα, η ελευθερία της σκέψης αλλά και της έκφρασης βρίσκουν τον κατάλληλο χώρο να προβληθούν, σε αυτούς ακριβώς τους χώρους φτάνουμε οσονούπο στην ακραία φασιστική γελοιότητα της επίδειξης «εγγράφων ελευθέρας εισόδου».

 

Καταλαβαίνω απόλυτα πως οι ιδιωτικοί χώροι Τέχνης όπως π.χ. οι γκαλερί και τα ιδιωτικά Μουσεία έχουν κάθε δικαίωμα στη μη έγκριση εισόδου σε οποιονδήποτε θεωρούν πως απλώς δεν τους αρέσει η φάτσα και η κορμοστασιά του ( κι αυτό ακόμα με προϋποθέσεις ).

 

Απ’ την άλλη, το να φτάσουμε στο σημείο ιδιώτες αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι κάθε διαλογής να ζητούν πιστοποιητικά υγείας σε έγγραφη ή ψηφιακή μορφή, καθιστά τον ρατσισμό καθεστώς, τον διαχωρισμό των πολιτών έννομη πράξη και τη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων υγειονομικού χαρακτήρα αδίκημα για το οποίο δεν προκύπτει τιμωρία.

 

Στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι αλλά τελείως διαφορετικά. Η αντίληψη πως τα μέτρα που επιβάλλει η σημερινή κυβέρνηση μέσω των εκπροσώπων της είναι νόμιμα και καθόλα αποδεκτά από το σύνολο της κοινωνίας είναι μια μπαρούφα άνευ προηγουμένου, που ξεπερνά τα όρια της γελοιότητας και αγγίζει τελικά τον πυρήνα ολοκληρωτικών μεθόδων ελέγχου των πολιτών και εξαθλίωσης της ανθρώπινης υπόστασης.

 

Το να ζητούν οι υπεύθυνοι των χώρων Τέχνης πιστοποιητικά υγείας σε έγγραφη ή ψηφιακή μορφή, με τη δικαιολογία της επιβολής των συγκεκριμένων μέτρων από την εκάστοτε κυβέρνηση δήθεν για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είναι όχι μόνο παράνομο και καταχρηστικό αλλά εντάσσεται σε μια τακτική δημιουργίας απαρτχάιντ, όπου διαχωρίζονται οι μεν από τους δε, μέσα σε μια τελικά κατ’ ευφημισμό δημοκρατία.

 

Το αφήγημα του ψευτοπροοδευτισμού και της ελεύθερης διακίνησης Τέχνης και ιδεών έχει ξεφτίσει ήδη για πολλούς, και καλό θα ήταν, στο μέλλον ν’ αλλάξουν το σενάριο του παραμυθιού που επικαλούνται.

 

Η λεγόμενη «πανδημία» ευτυχώς μας έμαθε πολύ περισσότερα απ’ όσα αρχικά νομίζαμε πως θα μάθουμε, και κατάφερε να μας αποκαλύψει την πραγματική σχέση κάποιων με την Τέχνη αλλά κυρίως τις απόψεις τους για το πώς θα ήθελαν να είναι αυτός ο κόσμος.

 

Θα είχε επίσης πολύ ενδιαφέρον κάποιοι από τους υπέρμαχους όλων αυτών των παράνομων κι εξευτελιστικών διαδικασιών αντί να ζητούν από τους προσερχόμενους στους χώρους Τέχνης επισκέπτες πιστοποιητικά υγείας ή αποτελέσματα εξετάσεων, να μας έδειχναν οι ίδιοι τα δικά τους πιστοποιητικά υγείας, που θα αποδείκνυαν πως δεν είναι φορείς άλλων σημαντικότερων και επιβλαβέστερων μεταδοτικών ασθενειών ή ιών, αφού το ενδεχόμενο να συμβαίνει κάτι τέτοιο πιστέψτε με πως παραείναι πιθανό.

 

Καταλαβαίνω επίσης απόλυτα τους συνανθρώπους μας που έφαγαν το παραμύθι των σωτήριων εμβολίων, της ανύπαρκτης υποχρεωτικότητας και της τεχνητής ανοσίας που ουδέποτε θα συμβεί, που όμως τελικά οι ίδιοι δημιούργησαν στο κεφάλι τους μέσω της πλύσης των Μ.Μ.Ε. και των άσχετων καλοθελητών που τους αγαπούν υπέρμετρα.

 

Η υποχρεωτικότητα είναι κάτι που δεν αφορά τις Ιατρικές πράξεις και πρακτικές κι αυτό ας το καταλάβουν όλες και όλοι.

 

Όσες κι όσοι ενστερνίζονται κάτι τέτοιο θα πρέπει να ξανά γυρίσουν στη Σοβιετία του Στάλιν και τη Γερμανία του Αδόλφου, καθώς οι απόψεις αυτές συνταυτίζονται μόνον με τα συγκεκριμένα καθεστώτα και τις απάνθρωπες και αντικοινωνικές πρακτικές τους.

 

Όσον αφορά τη στάση της ιστοσελίδας μας απέναντι σε όλα όσα είναι πιθανόν να συμβούν το αμέσως επόμενο διάστημα, το μόνο που θα μπορούσαμε να πούμε και να υποσχεθούμε στο «λιγοστό» κοινό που μας διαβάζει, είναι πως θα μποϋκοτάρουμε οποιαδήποτε κίνηση τρομοκράτησης, διαχωρισμού και δημιουργίας καστών, εξευτελισμού της ανθρώπινης φύσης και παράνομη διαχείριση ιατρικών και προσωπικών δεδομένων, προσφεύγοντας σε κάθε περίπτωση στ’ αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης, δημοσιοποιώντας πάντα τα γεγονότα.

 

Η άποψή μας είναι σαφής κι έχει να κάνει μόνο με τη νομιμότητα και την τήρηση των διεθνών συνθηκών, που αφορούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κατοχυρωμένες ελευθερίες, όπως αυτές καταγράφονται στη διεθνή αλλά και την εγχώρια νομολογιακή βιβλιοθήκη.

 

Μη δίνετε σε κανέναν υπεύθυνο χώρου Τέχνης πιστοποιητικά υγείας κι έγγραφα που αποδεικνύουν τη διενέργεια οποιασδήποτε ιατρικής πράξης και εξέτασης.

 

Αύριο θα σας ζητούν πλήρη ιατρικό φάκελο προκειμένου να σας αποκλείσουν από την κοινωνία για κάτι άλλο το οποίο σήμερα νομίζετε πως δεν το βλέπουν. Αύριο θα το βλέπουν και θα το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους.

 

Οι ιατρικές πράξεις και η εν γένει υγειονομική κατάσταση ενός ανθρώπου προστατεύονται ισχυρά. Αυτό δεν πρόκειται ν’ αλλάξει παρά μόνο αν ο ίδιος ο ενδιαφερόμενος το δεχτεί και ενδώσει στην τρομοκρατία, τον εκβιασμό και τον εκφοβισμό του κράτους.

 

Υποχρεωτικότητες σε αυτήν τη βάση δε δύναται να υπάρχουν παρά μόνο για όσους έχουν ήδη πει το ναι. Οι υπόλοιπες και οι υπόλοιποι παραμένουν ακόμα ελεύθεροι και αυτό είναι ίσως το πλέον ενθαρρυντικό.

 

Πείτε όχι στην τρομοκρατία και τον φασισμό που κάποιοι με γλυκό αλλά ηλίθιο πραγματικά τρόπο θα προσπαθήσουν να επιβάλλουν._

 

Ζώης Σπ. Κουτρούλης

 

Αξίζουν την προσοχή