Στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης «Η αλλόκοτη χλωρίδα της μνήμης» του εικαστικού Αντώνη Στάβερη στη Φωκίωνος Νέγρη 16 ( Φωτορεπορτάζ ).

Την Τετάρτη 1η Μαρτίου 2017 εγκαινιάστηκε η ατομική έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού Αντώνη Στάβερη στον χώρο Τέχνης της Φωκίωνος Νέγρη 16 του κ. Σωτήρη Φέλιου. Οκτώ μεγάλες ελαιογραφίες και πέντε μικρότερες ακουαρέλες, δίνουν το στίγμα της νέας δημιουργικής άποψης του εικαστικού, ο οποίος δουλεύει ανάμεσα σε Αθήνα και Βερολίνο, χρωματίζοντας με τα πινέλα του καθημερινές στιγμές της Ελληνικής πρωτεύουσας γεμάτες συναίσθημα και ρεαλισμό, αποδίδοντας θαυμάσια τον όποιο θαυμασμό του προκύπτει για τους χώρους της πόλης από τις εικόνες που βλέπει…

Ο Αντώνης Στάβερης δουλεύει τα χρώματα με εξαιρετικό τρόπο και οι μπλε αποχρώσεις του αποτελούν σημείο αναφοράς. Απόλυτα βαθύ μπλε που αγκιστρώνει το βλέμμα, κόκκινες αντιθέσεις σε σκοτεινό φόντο και πράσινο του φυσικού τοπίου που ηρεμεί τις αισθήσεις και απαλύνει ό,τι «σκληρό» υπάρχει τριγύρω.
Τα νυχτερινά τοπία των πόλεων και οι φευγαλέες φιγούρες στους πίνακες γίνονται πολύ ιδιαίτερα και ο θεατής αισθάνεται πως συμμετέχει σε όσα βλέπει. Κομμάτι μιας «αλλόκοτης χλωρίδας της μνήμης» που δε ξεχνιέται ποτέ, δε σβήνεται και δε χάνεται όσο ο ζωγράφος δημιουργεί πάνω σε όσα έζησε μέσα και έξω απ’ την πόλη, παρέα με άλλους ή μόνος, σ’ ένα διαρκές εμμονικό κυνήγι της εικαστικής του αλήθειας.
Η έκθεση συνοδεύεται από εικονογραφημένο, δίγλωσσο ( ελληνικά – αγγλικά ) κατάλογο, ο οποίος περιλαμβάνει κείμενα του Μισέλ Φάις, της Λίνας Τσίκουτα – Δεϊμέζη και του Νίκου Αλ. Μηλιώνη. Θα διαρκέσει έως και τις 26 Μαρτίου 2017.
Φωκίωνος Νέγρη 16
Είσοδος ελεύθερη
Ώρες λειτουργίας:
Τετάρτη – Παρασκευή: 6 – 9 μ.μ.
Σάββατο: 12 – 8 μ.μ.
Κυριακή: 12 – 3 μ.μ.

Ο εικαστικός Αντώνης Στάβερης

Αντώνης Στάβερης
Κείμενα/Επιμέλεια/Φωτογραφίες: Ζώης Σπ. Κουτρούλης για το www.itsonlyarts.com