Έκθεση έργων της Κατερίνας Κασσαβέτη στον Χώρο Τέχνης δ. με τίτλο “Becoming”

Η έκθεση ξεκινά την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου

Η έκθεση έργων της Κατερίνας Κασσαβέτη με τίτλο “Becoming” θα λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης δ. στο Βόλο έως το Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

 

Στον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Βόλο επιστρέφει η ζωγράφος Κατερίνα Κασσαβέτη με έκθεση έργων της στο Χώρο Τέχνης δ. ( Χατζηαργύρη 4 με Ιάσωνος ) που θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στις 7.30 το βράδυ τηρώντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την πανδημία.

 

Η έκθεση με τίτλο Becoming αφορά σε έργα που η προσωπική εικαστική γραφή της

δημιουργού πιστοποιεί τον όρο ως μεταφορά, μετάθεση και τελικά εξέλιξη.

 

Αποδίδει επιπλέον την παράλληλη ερμηνεία του θελκτικού αλλά του καθήκοντος εσωκλείοντας στην πραγματικότητα αισθήματα και αισθήσεις, νοήματα και νόηση.

 

Πρόκειται για έργα που λειτουργούν ως βάση των προηγούμενων δημιουργιών της τηρώντας την ευφάνταστη συμφωνία της κουκίδας – τελείας ως αρχή εξέλιξης, βάση ζωής.

Για τα έργα και τη δημιουργό η Ιστορικός Τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου μεταξύ άλλων αναφέρει “…

 

Η Κατερίνα Κασσαβέτη αναζητά τη δημιουργία αυτού του κόσμου, ασχολείται με τις αρχικές, πρωτόλειες και πρωτόγονες μορφές ζωής, ως μέρος ενός μεγαλύτερου κόσμου που συνεχώς εξελίσσεται και μεταλλάσσεται με μια πάλλουσα, στροβιλώδη και γρήγορη ταχύτητα.

 

Αφετηρία της στο σημείο μηδέν, η αμοιβάδα, το σπερματοζωάριο στον κόσμο της φύσης, η τελεία ( μαύρη κουκίδα-σημείο ), στον κόσμο της ζωγραφικής.

 

Πλησιάζοντας τη ματιά ακόμα πιο κοντά, χάνεται κάθε αναγνωσιμότητα του θέματος και γεννιέται μία νέα αυτόνομη κάθε φορά εικόνα, παρουσιάζοντας έναν καινούργιο κόσμο, τον μαγικό κόσμο του μικρόκοσμου των έργων της.

 

Η ζωγραφική της μεταμορφώνεται σε νέους ζώντες οργανισμούς, αποκαλύπτοντας στο θεατή ένα κόσμο που ενώ μέχρι τώρα του ήταν κρυφός και ανοίκειος, να γίνεται πιο οικείος και αναγνωρίσιμος….”.

 

 

 

 

Η Κατερίνα Κασσαβέτη γεννήθηκε στον Βόλο. Σπούδασε στη Σχολή Δοξιάδη Συντήρηση και Αποκατάσταση Έργων Τέχνης (1970 – 1973) και αποφοίτησε της Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (ΑΣΚΤ) σπουδάζοντας ζωγραφική με καθηγητές τους Δημήτρη Μυταρά και Δημοσθένη Κοκκινίδη (1978 – 1983) και σκηνογραφία με καθηγητή τον Β. Βασιλειάδη.

 

Εργάστηκε στο καλλιτεχνικό τμήμα των ΕΛΤΑ (1973-1980). Δίδαξε Εικαστικά στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (1986-2013).

 

Έχει συνεργαστεί ως σκηνογράφος και ενδυματολόγος σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές εκπομπές.

 

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της σε 10 ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από 100 συλλογικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.