Έκθεση έργων της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη στον Χώρο Τέχνης δ.

Με τίτλο “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” έκθεση έργων της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στις 9 το βράδυ στο Χώρο Τέχνης  δ . (Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος) στο Βόλο.

Έκθεση έργων της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη στον Χώρο Τέχνης δ. με τίτλο “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” από την Τρίτη 14 Ιουνίου.

 

Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 12 Αυγούστου 2022, γίνεται παράλληλα με την έκθεση που είναι σε εξέλιξη στο Μουσείο της Πόλης με τίτλο “ Υφάνσεις εκ νέου “.

 

Περιλαμβάνει έργα της Βολιώτισσας δημιουργού αντιπροσωπευτικά της καλλιτεχνικής της πορείας που αποτελεί συγκερασμό και συμπόρευση παραδοσιακών τάσεων και πρωτοπορίας έως τη σύγχρονη τέχνη.

 

 

Η Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη γεννήθηκε στο Βόλο. Σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση και Γραφικές Τέχνες στο “Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο” (Σχολή Δοξιάδη) με καθηγητές τους Γ. Παρμακέλλη, Τ. Κατσουλίδη, Π. Ζουμπουλάκη, Στ. Λυδάκη.

 

Η μαθητεία δίπλα στους Κίτσο Μακρή και Χρύσανθο Χρήστου της πρόσφεραν γνώση και κυρίως αγάπη στην παράδοση και την ανάδειξη της μέσα από τις δημιουργίες της στο Εργαστήριο Χειροποίητων Υφαντών που λειτούργησε για τριάντα και πλέον χρόνια αφήνοντας καλλιτεχνική παρακαταθήκη και μοναδικό αποτύπωμα σε χώρους και οικίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Η μετάβαση ως μετεξέλιξη στο χώρο των εικαστικών αναδείχθηκε από την Ευρυδίκη Αρκουδογιάννη παράλληλα με άλλες δράσεις και αφορούν σε έργα και εγκαταστάσεις με κύριο χαρακτηριστικό το χρώμα που συμπορεύεται με ποικίλα υλικά όπως : κλωστές, ξύλο, μέταλλο, νέον, plexiglas.

 

Συμμετέχει σε ενημερωτικές ημερίδες και σεμινάρια ως εισηγήτρια ενώ αναλαμβάνει την επιμέλεια εκθέσεων και σχετικών διοργανώσεων.

 

Έργα της έχουν παρουσιαστεί σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στο Βόλο, στο Art Space στη Σαντορίνη, στην Αθήνα και αλλού. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

 

Η έκθεση έργων με τίτλο “μεταΜΟΡΦώΣΕΙς” της Ευρυδίκης Αρκουδογιάννη στο Χώρο Τέχνης δ θα λειτουργεί : Τρ. Τετ. Πεμπ. Παρ. 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00 Σαββ. 11:00 – 14:30  Κυρ. Δευτ. κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ. 6978186878.