Ο δεύτερος κύκλος «Παντού Καλλιέργειες» είναι ήδη σε εξέλιξη.

 

Εικαστικό διαδραστικό project σε συνθήκες εγκλεισμού, λόγω του lock down, την περίοδο Μάρτιος-Απρίλιος-Μάιος 2020.

 

Η ιδέα της καλλιέργειας ως εικαστικό δρώμενο ξεκίνησε με μια βόλτα σε λόφο της Αθήνας, που στη συνέχεια «φύτρωσε» και καλλιεργήθηκε σε μια ιδιότυπη παρέα εικαστικών, με την απόσταση των μελών της να κυμαίνεται από 5 km έως 2500 km.

 

Αποφασίζουν να καλλιεργήσουν, όχι για να ομορφύνουν γλάστρες ή για να πάρουν καρπούς, αλλά σαν εμμονικοί επιστήμονες να αναλύουν και να καταγράφουν την έννοια της «καλλιέργειας» ο καθένας με τον δικό του προσωπικό τρόπο.

 

Δημιουργεί ο καθένας την καλλιέργειά του, δηλαδή έργα που εξελίσσονταν, περνώντας από διακριτά στάδια μέχρι να ολοκληρωθούν.

 

Σκοπός είναι η δημιουργία / καλλιέργεια των αναγκαίων πολιτιστικών στοιχείων που επιτυγχάνουν αυτοφυή μοντέλα κοινωνικής βιωσιμότητας σε φυσική και ψηφιακή μορφή.

 

Έχοντας ως γνώμονα την ατομική και κοινωνική ευθύνη των Καλλιεργητών η «Καλλιέργεια» σπέρνει τον σκοπό της προς την διαδρομή της ευφυούς ανάπτυξης, μέσω της συνέργειας, της μέριμνας, της αυτονομίας και της αειφόρου παραγωγής.

 

Με εφόδια τις ιδέες, τον διάλογο, την ομαδικότητα, συνεχίζουμε να αμφισβητούμε, να πειραματιζόμαστε και να ψάχνουμε τις ενέργειες εκείνες που μπορούν να μας οδηγήσουν σε νέες Καλλιέργειες.

 

Θέλουμε να βρούμε πως μπορούν τα αποτελέσματα να μοιραστούν, να καταναλωθούν, να περάσουν στο ευρύτερο κοινό.

 

Ονομάσαμε τον πρώτο κύκλο του art project «Καλλιέργειες Εγκλεισμού» που έχει καταγραφεί και παρουσιάζεται σε ένα βίντεο για προβολές σε δημόσιους χώρους, προκειμένου να το επικοινωνήσουμε ως εικαστικό καρπό και διαδραστικό έργο τέχνης.

 

Αποφασίσαμε να κλείνουμε κάθε κύκλο που θεωρούμε ολοκληρωμένο – είτε αυτό οφείλεται σε εξωτερικούς ή ακόμα και σε εσωτερικούς παράγοντες – στη συνέχεια ν’ ανοίγουμε ένα νέο, ώστε τα μέλη μας ν’ ανανεώνουν την παραγωγική τους διαδικασία και η ομάδα να δέχεται νέους Καλλιεργητές – προτάσεις.

 

Καλούμε κάθε φίλο, εν δυνάμει Καλλιεργητή, στον χώρο του διαλόγου μας για να αναπτύξουμε μαζί ό,τι αξίζει.

 

Ηλεκτρονική διεύθυνση kalliergeia2020@gmail.com , σελίδα της Καλλιέργειας στο fb.
https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%B5%CE%B9%CE%B1-104224971231856/

 

 

Αξίζουν την προσοχή