Παράταση της έκθεσης του ΘΑΝΑΣΗ ΜΑΚΡΗ στον Χώρο Τέχνης δ.

Έως τις 31 Μαϊου 2021 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του κοινού

Παρατείνεται η έκθεση έργων του Θανάση Μακρή στο Χώρο Τέχνης δ

 

Παρατείνεται έως τις 31 Μαϊου 2021 λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος του φιλότεχνου κοινού η έκθεση έργων του καταξιωμένου ζωγράφου Θανάση Μακρή που λειτουργεί στον Χώρο Τέχνης δ στο Βόλο ( Χατζηαργύρη 4 με Ιάσονος ).

 

Η έκθεση με τίτλο «Όσα ο «σαλός» ονειρεύεται», που λειτουργεί τηρώντας όλα τα μέτρα που ισχύουν για την πανδημία, περιλαμβάνει σχέδια μικρών και μεγάλων διαστάσεων, με κεντρικό θέμα το ζωγράφο Θεόφιλο, τον γνωστό και ως «σαλό» ή και αλαφροϊσκιωτο που έζησε στο Βόλο και το Πήλιο ζωγραφίζοντας για ένα πιάτο φαγητό, αφήνοντας ανεξίτηλη την ιδιότυπη εικαστική του γραφή.

 

Ο γνωστός φουστανελάς, που επέλεξε την παραδοσιακή φορεσιά σε ένδειξη τιμής και ευγνωμοσύνης στους ήρωες του 1821, αποκτά μέσα από τις ζωγραφικές του αποτυπώσεις τη δική του ηρωική διάσταση στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης.

 

 

 

 

Ο Θανάσης Μακρής, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Βόλο με ατομική έκθεση, αξιοποιώντας την ανθρώπινη φιγούρα που κυριαρχεί στο έργο του παράλληλα με το τοπίο, δίνει μια διαφορετική δική του εικαστική γραφή ενώ δίνεται με άνεση στο σχέδιο αξιοποιώντας τα εντυπωσιακά εκφραστικά του μέσα.

 

Γεννημένος στην Καλαμάτα το 1955, με σπουδές στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και δάσκαλο τον Γιάννη Μόραλη και στην Ecole des Beaux Arts στο Παρίσι ο Θανάσης Μακρής παρουσίασε για πρώτη φορά τη ζωγραφική του με ατομική έκθεση το 1984 στο Καλλιτεχνικό Πνευματικό Κέντρο «Ώρα».

 

Από τότε έως σήμερα έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Ενδεικτικά αναφέρεται η συμμετοχή του στις εκθέσεις «Το παιδί στη Νεοελληνική Τέχνη 19 ος – 20 ος αιώνας» στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου (1993), Γενέθλιος Τόπος στο Μουσείο Μπενάκη – κτίριο Οδού Πειραιώς (2007), Εικαστικό Πανόραμα στην Ελλάδα στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης (2007).

 

Το 2012 πραγματοποιήθηκε αναδρομική του έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα. Έργα του βρίσκονται στην Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, στη Συλλογή Φρυσίρα καθώς σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές Συλλογές.

 

Μέρες και ώρες λειτουργίας της έκθεσης :

ΤΡΙΤ. ΤΕΤ. ΠΕΜΠ. ΠΑΡ. 11:00 έως 14:00 και 18:30 έως 21:00

ΣΑΒΒ. 11:00 έως 14:30. ΚΥΡ. και ΔΕΥΤ. κλειστά ή με ραντεβού στο τηλ.6978186878.