Οι εικαστικοί δημιουργοί  Arurkokk και Tefra90 & το Big black mountain the darkness never ever comes παρουσιάζουν την χειροποίητη έκδοση με αυθεντικές ξυλογραφίες.

Έκθεση Χαρακτικής στην αίθουσα Τέχνης ETCH INK

Στον Χώρο Τέχνης ETCH INK

 

GhostPrint ShadowBook

Πρόκειται για ένα, εξ’ ολοκλήρου χειροποίητο, βιβλίο 18 αριθμημένων και υπογεγραμμένων αντιτύπων με 15 αυθεντικές ξυλογραφίες που ως αρχική τους αναφορά έχουν το θέατρο σκιών.

Η χάραξη, η εκτύπωση και η βιβλιοδεσία έγινε από τους Arurkokk και Tefra90, στην Αθήνα, τον Ιούλιο του 2020. Εκδόθηκε από το Big black Mountain the darkness never ever comes.

 

Η έκθεση-παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί μόνο για μια ημέρα, για 12 συνεχόμενες ώρες, έτσι ώστε το κοινό να μη συνωστίζεται και να έχει την ευκαιρία να χαρεί την εγκατάσταση με άνεση.

 

Οι δημιουργοί θα είναι παρόντες στο χώρο για ξενάγηση και συζήτηση όλες τις ώρες της έκθεσης.

 

 

Ο Arurkokk είναι αυτοδίδακτος εικαστικός που μετά την αποφοίτησή του από τον τομέα των Οικονομικών συνέχισε, ακαδημαϊκά πλέον, τις σπουδές του στη Ζωγραφική και τη Χαρακτική.

 

Αντλεί έμπνευση μελετώντας την τέχνη του περιθωρίου, την ιστορία της παγκόσμιας Τέχνης, καθώς επίσης και από το κοινωνικό άμεσο περιβάλλον του.

 

Δημιουργεί εικόνες με διάφορες τεχνικές και μέσα έκφρασης, σε μία προσπάθεια απεικόνισης του σημείου τομής της εσωτερικής φωνής με τον εξωτερικό θόρυβο.

 

Φτιάχνει καλλιτεχνικά βιβλία και limited edition έντυπα. Ασχολείται με το χειροποίητο tattoo.

 

Έχει εκθέσει με χαρακτικά και ζωγραφικά του έργα στην Ελλάδα, την Ταϊλάνδη, την Αυστραλία σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις.

 

Το 2018 & 2019 συμμετείχε με τυπώματά του σε έκθεση-δημοπρασία στο χώρο τέχνης/εργαστήριο Χαρακτικής Sunshine Print Artspace στην Μελβούρνη VIC, Αυστραλίας.

 

 

www.arurkokk.com    Instagram: @arurkokk

 

 

Tefra90 έχει κάνει ακαδημαϊκές σπουδές πάνω στην Οπτική Επικοινωνία, το Graphic Design, τη Ζωγραφική και τη Χαρακτική. Δημιουργεί οπτικές γλώσσες αναδεικνύοντας το επικοινωνιακό χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους ανθρώπους.

 

Ερευνά και εμπνέεται από τη λαϊκή τέχνη, και προσεγγίζει τα θέματα του με σύγχρονη ματιά, οργανώνοντας τη δουλειά του, κυρίως σε πολύπτυχα project σε σειρές των τεσσάρων, έξι ή και παραπάνω έργων.

 

Φτιάχνει βιβλία τα οποία αντιμετωπίζει ως φορητές εκθέσεις. Το κάθε ένα αποτελεί ξεχωριστά ένα ενιαίο έργο. Συμμετέχει παρουσιάζοντάς τα σε φεστιβάλ βιβλίων καλλιτεχνών πίσω από το όνομα EditionsFloodplain.

 

Έργα του έχουν προβληθεί σε χώρους τέχνης στη Δανία, Κροατία, Ελλάδα, Γερμανία, Βραζιλία και Νορβηγία, σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής.

 

Το 2019 επιλέχτηκε να συμμετάσχει στην Έκθεση Σύγχρονης Ελληνικής Χαρακτικής στην Ιαπωνία, από την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών.

www.tefra90.com   Instagram: @tefra90

 

 

INFO:
Χώρος τέχνης ETCH INK, Αργυρουπόλεως 16 (& Κλεφτών κι Αρματολών 20), Λυκαβηττός, Αθήνα

Ημερομηνία: Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
Ωράριο: 11:00-23:00

Επικοινωνία: www.athens-printmaking.com | @athens_printmaking | info@athens-printmaking.com

Πρόσβαση: ΜΕΤΡΟ:  στάση ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ  και  ΛΕΩΦΟΡΕΊΑ:   στάση ΙΚΑ,  επί της Λεωφ. Αλεξάνδρας.