Εργαστήριο Θεραπευτικής Φωτογραφίας για άτομα με πρόσφατη εμπειρία καρκίνου

Το εργαστήριο απευθύνεται σε άτομα από όλη την Ελλάδα με πρόσφατη εμπειρία καρκίνου, και δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις ή προηγούμενη εμπειρία.

Τι είναι αυτό που μεταμορφώνει το προσιτό και δημοφιλές μέσο της φωτογραφίας, σε ένα δυνατό εργαλείο έκφρασης και ενδυνάμωσης; Πώς μπορεί μια φωτογραφία να ξεκλειδώσει συναισθήματα, παρακινώντας μας να τα μοιραστούμε με άλλους με ευεργετικό αποτέλεσμα; 

 

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός Eyes of Light, που έχει ως αντικείμενο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με καρκίνο μέσω της τέχνης, απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής για ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαστήριο θεραπευτικής φωτογραφίας.

Στόχος του εργαστηρίου είναι να αυξήσει την αυτογνωσία, την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία, και να εκτονώσει το στρες και τα δυσάρεστα συναισθήματα. Επιπλέον, μέσα από τη σύνδεση μεταξύ των μελών της ομάδας, στοχεύει να καλλιεργήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, ενισχύοντας, με αυτό τον τρόπο, την ψυχολογική άμυνα έναντι των προκλήσεων του καρκίνου.

Πραγματοποιείται σε 11 εβδομαδιαίες συναντήσεις μέσω της εφαρμογής Zoom και χρησιμοποιείται η εκπαιδευτική πλατφόρμα Google Classroom για ανακοινώσεις και υποβολή των φωτογραφιών. Ανάμεσα στις συναντήσεις, οι συμμετέχοντες κάνουν διάφορες φωτογραφικές εργασίες και έχουν τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους (εφόσον το επιθυμούν) μέσω μιας κλειστής ομάδας.

Πρόκειται για μια νέα δράση που αποτελεί μέρος του ερευνητικού έργου του Eyes of Light με τίτλο Τέχνη στην Υγεία: Σύγχρονη εικαστική δημιουργία με κοινωνικό προσανατολισμό και συμμετοχικές καλλιτεχνικές πρακτικές προς όφελος των ασθενών” και πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.

 

Έναρξη: 10 Ιανουαρίου 2022

Λήξη: 28 Μαρτίου 2022

Κάθε Δευτέρα 18.00 – 20.00

Εξ αποστάσεως – Διαδικτυακό

 

Δηλώστε ενδιαφέρον για συμμετοχή:

https://www.eyesoflight.gr/form1/

 

 

Μάθετε περισσότερα για τα εργαστήρια του Eyes of Light:

https://www.eyesoflight.gr/activities/workshops

 

Credits φωτογραφιών:

Μαρία Π. και Μαίρη Ι., συμμετέχουσες προηγούμενων εργαστηρίων

 

Eyes of Light Α.Μ.Κ.Ε.

Βίκτωρος Ουγκώ 15

Αθήνα 10437

τηλ. 6932468377

info@eyesoflight.gr

www.eyesoflight.gr

 

Αξίζουν την προσοχή