ΓΛΥΠΤΙΚΉ στον Χώρο Τέχνης δ. από τον γλύπτη ΤΗΛΕΜΑΧΟ ΠΑΤΕΡΗ.

Κάθε έργο εμπεριέχει τη δική του προσέγγιση χρόνου και τόπου αποτελώντας αναπόφευκτα μαρτυρία καθώς και πειστήριο μνημόνευσης.

Έκθεση γλυπτικής και φιλοσοφίας στο Χώρο Τέχνης  δ.  με έργα του Βολιώτη δημιουργού Τηλέμαχου Πατέρη

 

Με τίτλο “Πλάτος Πλατωνικής Κρυψίνοιας” και επεξηγηματικό υπότιτλο “Ως απομεινάρια συμποσίου στην κρύπτη της οικίας Ωμέγα” παρουσιάζει τα έργα του ο Τηλέμαχος Πατέρης τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021 στις 8:30 το βράδυ στον Βόλο,  στον Χώρο Τέχνης  δ.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει γλυπτά και ανέκδοτα χειρόγραφα αποσπασμάτων φιλοσοφίας που αναδεικνύουν την αισθητική του μπαρόκ συνδυαστικά με τις φιλοσοφικές τάσεις που αφορούν στην πραγματεία του Torquato Accetto “Περί Τίμιας Κρυψίνοιας”.

 

Η παρουσίαση αφορά σε παράθεση – παρουσίαση ιδεών και έργων που ενώνουν νοερά και ουσιαστικά τόπο και χρόνο στον εκθεσιακό χώρο.

 

 

 

 

Τρεις κεφαλές  γλυπτά που συνοδεύονται – συνδυάζονται με ανέκδοτα κείμενα αποτελούν το εκθεσιακό σύνολο που καλείται να επικοινωνήσει με το θεατή κοινωνώντας ιστορικά γεγονότα έπλεα φιλοσοφικών ιστορημάτων.

 

Ο Τηλέμαχος Πατέρης γεννηθείς υπό την σκιά του Πηλίου ζει και εργάζεται αυτοεξόριστος από το 1999 υπό την σκιά του Βεζούβιου, ενώ τελευταίως, υπό την σκιά της Ακροπόλεως, μαζί με τον Δημήτριο Ζερβό δραστηριοποιούνται ως το τεχνικό δίδυμο της Σκλήθρας.

 

Η έκθεση υποστηρίζεται τεχνικώς από την εταιρεία Dima – Domus.