Ο Χώρος Τέχνης της Πολιτιστικής Εταιρείας Σαρωνικού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Capten «Cockroaches – Κατσαρίδες».

6 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου 2021

Εγκαίνια: 6 και 7 Νοεμβρίου και ώρες 12:00μμ - 9:00μμ

 

Cockroaches – Κατσαρίδες: η νέα ατομική έκθεση του Capten από 6 Νοεμβρίου

 

 

Ο Capten παρουσιάζει μία μεγάλη ατομική έκθεση με πρωταγωνιστή έναν παρεξηγημένο επισκέπτη: τις κατσαρίδες.

 

Το έντομο που θεωρείται η επιτομή της επιβίωσης, φτάνει να εκφράσει ακόμα περισσότερους συμβολισμούς στην μετά – Covid εποχή.

 

Τι είδους «επιβίωση» έχουμε κατακτήσει μετά την πανδημία και πόσο κοντά είμαστε στη «μεταμόρφωση»;

 

Στην ατομική του έκθεση ο Capten, ο οποίος έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 50 ομαδικές εκθέσεις με έργα μεγάλης κλίμακας, με πιο πρόσφατες τη «Μπανανία» ( Platforms Project – Αθήνα, 2018), «Εκλογές στη Μπανανία» ( Platforms Project – Αθήνα, 2019), «Το Πριγκιπάτο της μιας Ημέρας» ( Τόποι δημιουργίας – Μέτσοβο, 2019 ), παρουσιάζει μια μεγάλη εγκατάσταση.

 

Αυτή τη φορά, στον Χώρο Τέχνης της Πολιτιστικής Εταιρείας Σαρωνικού ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ, που διαχειρίζεται ο Γαβρίλος Μιχάλης στα Καλύβια Αττικής, μας προσκαλεί να διαπιστώσουμε πώς το μισητό για πολλούς έντομο μπορεί να αποτελέσει έργο τέχνης σε απρόσμενες συναντήσεις με την προσωπική του μυθολογία.

 

Λέει η εικαστικός και επιμελήτρια της έκθεσης Μαρία Παπαδημητρίου για τον Capten:

«Μας ενθουσιάζει η παιγνιώδης διάθεση του καλλιτέχνη αλλά και μας προβληματίζει αν αναλογιστούμε τη σχέση μας με τη φύση και την τεράστια κλιματική αλλαγή.

 

Στα έργα του οι κατσαρίδες παίρνουν ιερατικές διαστάσεις είτε είναι επιθετικές σαν στρατός σε εξόρμηση είτε είναι τεράστιες και εμφατικές.

 

Παράλληλα, παρουσιάζει μια σειρά από επίχρυσες κατσαρίδες, κόσμημα φτιαγμένο με πολύ μαεστρία, σήμα κατατεθέν του έργου του!».

 

Ο συγγραφέας και επιμελητής εκθέσεων, Θεόφιλος Τραμπούλης, αναφερόμενος στη δουλειά του Capten επισημαίνει: «Οι εκατοντάδες κατσαρίδες που κατασκευάζει ο Χρήστος Κωτσούλας (Capten) σε κάθε μέγεθος και χρώμα.