Art Project Meet The Artist «Ελεάννα Μαρτίνου | Οι Φαντασιακές Μητροπόλεις» από τη Gallery Cube

Opening: Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 20.00

Ελεάννα Μαρτίνου Φαντασιακές Μητροπόλεις

Επιμέλεια: Λιάνα Ζωζά

 

Η Cube Gallery και το Mosaic // Culture & Creativity, ξεκινούν δυναμικά το φθινόπωρο, μέσα από την παρουσίαση του art project Meet The Artist, της Cube Gallery, στον ολοκαίνουριο χώρο του Mosaic.

 

Το Meet The Artist είναι ένα ongoing project, σε επιμέλεια της Λιάνας Ζωζά που φιλοδοξεί να φέρει την τέχνη κοντά στο ευρύ κοινό, μέσα από την άμεση επαφή και τη γνωριμία τους με τους καλλιτέχνες και τα έργα τους.

 

Αυτόν ακριβώς τον στόχο υπηρετεί η φιλοξενία του project στο Mosaic, σε έναν κατ’ εξοχήν οργανισμό δικτύωσης, πολιτιστικής καινοτομίας και δημιουργικών συνεργασιών.

 

Η αρχή γίνεται, την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021, 20.00, με την εικαστικό Ελεάννα Μαρτίνου, που με τις Φαντασιακές Μητροπόλεις της, θα είναι η πρώτη φιλοξενούμενη του Meet The Artist.

 

Μία εγκατάσταση στο χώρο, που αποτελείται από δύο έργα μεγάλων διαστάσεων, θα φιλοξενηθεί, στον «Τοίχο» του Mosaic, μέχρι τις 10 Οκτωβρίου, για λογαριασμό του art project και με την επιθυμία όλων μας, να υπάρχει συνέχεια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα και με διαφορετικούς προτεινόμενους καλλιτεχνες.

 

 

Κατά τη βραδιά που ξεκινά το Meet The Artist, ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει με την ίδια την εικαστικό, για τη δουλειά της και τη μέχρι τώρα πορεία της.

Η Ελεάννα Μαρτίνου, γράφει: «Οι ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ / Radar  αποτελούν μια ζωγραφική χαρτογραφία αστικών δικτύων.

 

Οι ροές των γραμμών και τα κτίρια που εμφανίζονται σε μικροκλίμακα (π.χ. Μπλε πολυκατοικία Εξαρχείων, Καπνικαρέα, οικογενειακό επαρχιακό σπίτι στην Κυπαρισσία), φανερώνουν την ανθρώπινη δραστηριότητα στα τοπία του ανθρώπινου Νου.

 

Το δίκτυο αναφέρεται στην εικόνα των εγκεφαλικών συνάψεων τη στιγμή που απεικονίζεται ένα ανθρώπινο συναίσθημα ή μία ανασκευασμένη μνήμη, μέσα στην επιθετικότητα του σύγχρονου αστικού περιβάλλοντος.

 

Ο χρόνος και ο χώρος δεν καταγράφονται γραμμικά, αλλά ως Ρυθμός, ως Μάζα ή ως Λαβύρινθος.»

 

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφάλειας που προβλέπονται για τους χώρους πολιτισμού.

 

Διάρκεια art project: 

17 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου 2021

 

 

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Mosaic // Culture & Creativity, (+30) 2611 810 516, email: hello@mosaic-hub.gr

Mosaic // Culture & Creativity, Ερμού 112, Πάτρα

 

 

Σύντομο Βιογραφικό

 

Ελεάννα Μαρτίνου

 

Η Ελεάννα Μαρτίνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981, όπου ζει και  εργάζεται. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (2000 – 2006) και ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών Αθήνας το 2009.

 

Έχει κάνει κλασικές σπουδές πιάνου στο Ωδείο Αθηνών (1987-2003) και σεμινάρια ψυχοακουστικής και μουσικής τεχνολογίας στο τμήμα Μουσικών Σπουδών ΕΚΠΑ (2015-17).

 

Έχει συμμετάσχει σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

Εκπονεί διδακτορική διατριβή στο τμήμα εικαστικών τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας (2018-).

 

Έχει πραγματοποιήσει οκτώ ατομικές εκθέσεις, ενώ συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις, workshops και performances στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Στην μέχρι τώρα πορεία της περιλαμβάνονται διαλέξεις, εικονογραφήσεις, αλλά και μία μακρόχρονη διδακτική εμπειρία στις καλές τέχνες.

 

cube gallery ▪ Μιαούλη 39, 26222 Πάτρα ▪ τηλ. 2611110069 ▪ email: lianazoza@cubegallery.gr
www.cubegallery.gr

 

 

Αξίζουν την προσοχή