Τα αντίδωρα της κυρά Λίνας και η ταριχευμένη γριούλα φύλακας του Πικάσο.

Η πολιτισμική ανάπτυξη της καφρίλας

Circo Medrano

 

To 2012 που «πέταξαν» τα έργα από την Πινακοθήκη ήταν εκεί, το ίδιο και η ταριχευμένη γριούλα που ‘χει βολέψει το μισό της σόι στο ίδρυμα και της θυγατρικές του.

 

Για όσους δε γνωρίζουν να πούμε πως εξαιτίας της τραγικής λειτουργίας των υπηρεσιών της Πινακοθήκης της ταριχευμένης γριούλας, η Ελληνική αγορά Τέχνης στο εξωτερικό θεωρείται απ’ τις χειρότερες, και αποτρέπονται οι υποψήφιοι αγοραστές να βγάζουν χρήματα απ’ τη τσέπη και να τα καταθέτουν στην Ελλάδα αγοράζοντας έργα.

 

Ουσιαστικά εδώ και καιρό η Πινακοθήκη – που σε καμία περίπτωση δεν τη λες εθνική – υπονομεύει και δε βοηθά στη διάδοση του έργου των Ελλήνων εικαστικών, εκτός αν είσαι του κόμματος σαν τον Γκρούεζα του Μαυρογιαλούρου ή ανεψούδι της ταριχευμένης γριούλας.

 

 

Το 2021 η μαγεία στο υπουργείο πολιτισμικής αριστείας επιστρέφει.  Ευχαριστεί το άλλο αγαπημένο υπουργείο της κυρίας που βγήκε από θρίλερ του Στήβεν Κινγκ, μπήκε στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ,  καταλήγοντας στο κτήριο του Αμαρουσίου για τον εξοβελισμό των καλλιτεχνικών μαθημάτων από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τσιμεντάρισμα στην Ακρόπολη για να ρουφήξουμε τα ευρώπουλα του Dior, ο Λιγνάδης μάθαμε πως είναι επικίνδυνος αφού πριν ήταν ηθοποιάρα και κουλτουριάρης καλλιτέχνης της high society, ενώ εσχάτως πήραμε και μαθήματα βαριάς Θεολογίας όπως αυτά περί αντιδώρου.

 

Απ’ τον ουρανό ( και κατόπιν απ΄ το ράφι ) πέφτει ο Πικάσο, τον οποίον είχε απαλλοτριώσει ένας “καλλιτέχνης” επί της ουσίας, που μάλλον μου μοιάζει για κάνα ξεχασμένο ανεψούδι απ΄ το χωριό.

 

Και όλα καλά αφού μέσα σε λίγες ημέρες – αν όχι ώρες – βρέθηκαν πολλά χαμένα «πλάσματα» αλλά και πράγματα.

 

Από την άλλη θα μπορούσα να σας κάνω και μάθημα Λειτουργικής στη θέση της κας Λίνας, καθότι τυγχάνω και Δρ., μα τελικά αισθάνομαι πολύ μικρός μπροστά σε αυτά τα φοβερά πνευματικά αναστήματα των άχρηστων αρίστων, που μου φόρτωσε η μπουρζουαζία στη μεγάλη καμπούρα.

 

Γι’ αυτό θα σας αφήσω στα χεράκια της κυρά Λίνας, να σας δείξουν τον δρόμο προς την αιωνιότητα.

 

Τι εστί Αντίδωρον λοιπόν ( ή αλλιώς τρέμε καθηγητά Φουντούλη! ).

 

Η κ. Λίνα αφού προηγουμένως μας έδωσε επαρκείς και πειστικές εξηγήσεις για το πώς βρέθηκε διορισμένος καλλιτεχνικός διευθυντής στο Εθνικό Θέατρο ο παιδοβιαστής Δ. Διγνάδης, τώρα μας ανάγκασε, για να βγούμε απ’ την αμάθεια μας και να αντιληφθούμε τι σημαίνει «αντίδωρο» που όπως φαίνεται έχει ανάγκη η νεολαία μας και της το προσφέρει απλόχερα η κυβέρνηση της αριστείας, μας παρέπεμψε να ανατρέξουμε σε θρησκευτική ιστοσελίδα. Ευλόγησον κα Λίνα!💋

 

Τελειώνοντας με τις γλυκύτατες κυρίες που έχουν καταντήσει τον Πολιτισμό σκουπίδι κι όπως φαίνεται όσες κι όσοι μασαμπουκιάζουν γουστάρουν, βλέπω απέναντι κάτι επιμελήτριες εκθέσεων να προσπαθούν να ομοιάσουν στα ινδάλματά τους, που δεν είναι άλλα από τις ανωτέρω και το θέαμα… με ταράζει.

 

Κορίτσια το τρώμε το φαΐ μας! Όχι άλλο κάρβουνο βρε παιδιά… Ασχοληθείτε καλύτερα με τις πανδημίες σας και τα ληγμένα κι αφήστε τον πολιτισμό και τις Τέχνες στην ησυχία τους μπας και αναθαρρήσουν λιγάκι._

 

Ζώης Σπ. Κουτρούλης

 

Αξίζουν την προσοχή