Προβολή της πολυβραβευμένης ταινίας Take a Trip  του Χρήστου Καρακάση στις 12 Ιουλίου στο Άλσος Κηφισιάς.   

Η  ταινία έχει αποσπάσει μέχρι τώρα 16 διεθνή βραβεία ενώ έχει περισσότερες από 40 επίσημες συμμετοχές και προβολές σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. 

Δροσιά με ποιοτικό κινηματογράφο στο Άλσος Κηφισιάς

 

Ο Χρήστος Καρακάσης χρησιμοποιεί στο «Take a Trip» έναν συγκρατημένα δραματικό λόγο μέσα από τις επανειλημμένες γεωγραφικές μετατοπίσεις, οι οποίες αποτυπώνουν με ακρίβεια την διάρκεια και την έκταση των ψυχικών ρηγμάτων, χωρίς να υποκύπτουν στον πειρασμό του ταξιδιωτικού ή τοπικού χρώματος.

 

Το «Take a Trip» ομιλεί έτσι αβίαστα με την κρυφή φωνή της πόλης, σε ένα κράμα λυρικής ειλικρίνειας και στοχαστικού ρεμβασμού, που δίνει στον θεατή έναν σαφώς αμεσότερο (και οπωσδήποτε περισσότερο οικείο) τόνο.

 

Η εσκεμμένη σύγκρουση του συγγραφέα-αφηγητή τελικά οδηγεί σε μια ειλικρινή προσωπική ομολογία που απεκδύεται κάθε περιττή λογοτεχνική φόρμα για να αναβαπτιστεί στο καθαρό νόημα του χρόνου «που ξεδιπλώνει σαν κουβάρι».

 

Η Ταινία γέννησε ένα νέο δημιουργικό πλαίσιο όπου η ζωγραφική, ο κινηματογράφος και η συγγραφή ενώθηκαν, και προχώρησαν σε μια δημιουργική σύζευξη με σημειολογικές προεκτάσεις που διευρύνουν την τυπική αντίληψη για τα όρια των τεχνών και ιδιαίτερα του δημιουργικού ντοκιμαντέρ.

 

Διεύθυνση Φωτογραφίας: George Devon, Διονύσιος Δήμας, Χρήστος Ν. Καρακάσης

 

Μουσική Σύνθεση: Gregory Giarelis

Βοηθός Σκηνοθέτη-Ηχοληψία: Νίκος Ψαλτάκης

Βοηθός Παραγωγής: Μαρία Κάππα

Κείμενα Αφήγηση: Βασιλική Κάππα

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Χρήστος Ν. Καρακάσης

 

Χώρες Παραγωγής Αγγλία-Ελλάδα  – διάρκεια 30min – form 4k-DCP

Facebook page https://www.facebook.com/koyintaTrip/

Trailer https://www.youtube.com/watch?v=-tfyTy0n8Qc

Παραγωγή Κινηματογραφική Εταιρεία Κουίντα  www.kouinta-production.gr

Συνεργάτης-Συμπαραγωγός-Διανομή: Εταιρεία Tickets Tickets

 

 

 

 

Το κινηματογραφικό έργο “ take a trip” θα προβληθεί στις 12/7 και ώρα 21.00. Το Άλσος Κηφισιάς είναι στο σταθμό Η.Σ.Α.Π. σταθμός Κηφισιά (τέρμα).

 

Χώρος «Δ. Ζωμόπουλος».

 

Στο τέλος της προβολής θα έχουμε την δυνατότητα να ανταλλάξουμε απόψεις και το κυριότερο να επικοινωνήσουμε με τους συντελεστές της ταινίας.

 

Θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο Σκηνοθέτης της ταινίας Χρήστος Καρακάσης και η Βασιλική Κάππα.