«Ροές»: Έκθεση έργων της Ελπινίκης Καμόσου στον Χώρο Τέχνης δ.

Από 16 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου 2021

Ατομική έκθεση ζωγραφικής

 

Με τίτλο «Ροές» παρουσιάζει τα έργα της η εικαστικός Ελπινίκη Καμόσου στον Χώρο Τέχνης δ. στον Βόλο ( Χατζηαργύρη 4 με Ιάσωνος ) στο πλαίσιο έκθεσης που θα λειτουργεί από την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στις 8.30 το βράδυ και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021.

 

Η έκθεση, που θα λειτουργεί με όλα τα μέτρα ασφαλείας και πραγματοποιείται με την επιμέλεια της Ιστορικού Τέχνης Μάγδας Κουμπαρέλου, θα ξεκινήσει στις 8.30 το βράδυ της Τετάρτης 16 Ιουνίου με performance από την καταξιωμένη βολιώτισσα χορογράφο Άρτεμη Σταμούλη που θα χορέψει με τη συνοδεία μουσικής από τον διακεκριμένο φλαουτίστα Πέπο Σάλεμ.

 

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα μικρών και μεγαλύτερων διαστάσεων που παρουσιάζουν την εξελικτική διάθεση εικόνας και ύλης της δημιουργού που χαρακτηρίζει το σύνολο της δημιουργικής της γραφής.

 

Με ορατές και αόρατες δομές και επιφάνειες η Ελπινίκη Καμόσου διαχέοντας υλικά με τη δική της δημιουργική παρόρμηση έχει συνθέσει ένα δικό της εικαστικό σύμπαν.

 

Πρόσωπα και απομονωμένα χαρακτηριστικά, μέρη και μέλη σωμάτων και προσώπων, συνομιλούν με εικαστικά μέσα ως εργαλεία υπαινικτικής καλλιτεχνικής δημιουργίας.

 

 

Η Ελπινίκη Καμόσου γεννήθηκε στη Σούρπη Μαγνησίας και σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή τον Χρόνη Μπότσογλου.

 

Εξειδικεύτηκε στη σκηνογραφία στο εργαστήρι του Γιώργου Ζιάκα. Έχει παρουσιάσει το καλλιτεχνικό της έργο σε πολλές ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στο Βόλο, την Αθήνα και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

 

Εργάζεται στη δευτεροβάθμια δημόσια εκπαίδευση και συνεργάζεται με την ιδιωτική εκπαιδευτική δομή «ΚΕΠΕ Αριστοτέλειο». Έχει σκηνογραφήσει θεατρικές παραστάσεις και έχει συμμετάσχει σε διεθνή διαγωνισμό του Οργανισμού ISE με θέμα “Το φως” όπου έλαβε υψηλή διάκριση.

 

Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Τράπεζας “Europeana”. Δραστηριοποιείται σε φεστιβάλ εικαστικών και πλαστικών τεχνών καθώς και σε πολλά εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα και καινοτόμες δράσεις.

 

Η έκθεση «Ροές» της Ελπινίκης Καμόσου στο Χώρο Τέχνης δ. θα λειτουργεί :

Τρ. , Τετ. ,  Πεμ. , Παρ. 11:00 – 14:00 και 18:30 – 21:00

Σαββ. 11:00 – 14:30.  Κυρ. , Δευτ. Κλειστά ή με ραντεβού τηλ: 6978186878