“Good Old Days” ομαδική έκθεση στη FokiaNou Art Space

Διάρκεια: Πέμπτη 13 – Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Η έκθεση αποτελεί ένα ετερόκλητο μα συναρπαστικό καλειδοσκόπιο έργων, που ενώ μοιάζει να κοιτά πίσω, μιλά για το σήμερα και δίνει ένα μήνυμα για το αύριο.

 

Μετά από επτά μήνες παύσης λόγω της πρόσφατης καραντίνας, η FokiaNou Art Space επιστρέφει με διάθεση να θυμηθεί και να παρουσιάσει τις παλιές καλές μέρες, μέσα από  τη ματιά 20 καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση με τίτλο Old Good Days, σε επιμέλεια των Παναγιώτη Βούλγαρη και Mary Cox.

 

Έργα ζωγραφικής, κολάζ, φωτογραφίας, βίντεο και γλυπτικής μας  μεταφέρουν στις μέρες πριν την πανδημία που άλλαξε τόσα δραματικά τη ζωή μας,  καθώς και στην εποχή πριν τη δεκαετή οικονομική κρίση.

 

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης ιχνηλατούν τα ανέμελα χρόνια, τότε που όλα φάνταζαν όμορφα και δυνατά, φέρνουν στην επιφάνεια αναμνήσεις που ο χρόνος και το μυαλό τις έχει εξυψώσει σε ένα ιδεατό πλαίσιο, όπως επίσης ανακαλούν πληγές του παρελθόντος.

 

Θα υπάρξουν καλύτερες μέρες, θα έρθουν και η FokiaNou σας δίνει μια πρόγευση!

 

Συμμετέχοντες:  Παναγιώτης Βούλγαρης, Ανδρομάχη Γιαννοπούλου, Χρήστος Γιαννόπουλος, Ειρήνη Διάδου, Sarah Ettlinger, Αλέξανδρος Ζούλιας,  Ιλιάνα Θεοδωροπούλου, Βασιλική Κανέλλου, Μαριέτα Καλλονά, Mary Cox, Αλέξανδρος Μαυρόγιαννης, John Bicknell, Λίνα Μπέμπη, Sebastian Boulter, Φωτεινή Πούλια, Caroline Pradal, Μαρίνα Ροβίθη, Έυη Στάμου, Παναγιώτης Φερεντίνος, Chris Hawtin.

 

Επιμέλεια: Παναγιώτης Βούλγαρης – Mary Cox

 

Χρήστος Γιαννόπουλος

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες της έκθεσης, σε όλους τους χώρους της FokiaNou Art Space, συμπεριλαμβανομένης της ταράτσας, του ασανσέρ και του κλιμακοστασίου του κτηρίου, διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις και τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων.

 

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων εικαστικών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα.

 

Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα χώρο έκφρασης και δημιουργίας ανοιχτό σε όλους, φιλοξενώντας ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια των εικαστικών Mary Cox και Παναγιώτη Βούλγαρη.

 

Fokianou Art Space, Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι

Μέρες και Ώρες λειτουργίας: Τετάρτη με Σάββατο, 17.00 – 20.00

Μετρό: Ευαγγελισμός.

 

www.fokianou247.gr  info@fokianou247.gr