Η gallery genesis ανοίγει το νέο εκθεσιακό πρόγραμμα του 2021 με την έκθεση ζωγραφικής της Chrys Roboras “Stories I cannot tell…”.

Ατομική έκθεση ζωγραφικής

Καλλιτεχνική Διεύθυνση - Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Τζάνερης

 

Έναρξη Έκθεσης: 

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 από τις 3.00 το μεσημέρι έως τις 8.00 το βράδυ

( Στην gallery genesis θα έρθετε στέλνοντας τον Κωδικό 2 στο 13033 )

 

 

Stories I cannot tell

Η Chrys Roboras στη νέα της έκθεση στην gallery genesis έρχεται να μας αφηγηθεί με την ζωγραφική της όσα σκέφτεται και δεν μπορούσε ή δεν θέλησε να μας πει με λόγια όλα αυτά τα χρόνια.

Ο λευκός καμβάς της , τα πινέλα της και τα χρώματά της γίνονται το μέσο επικοινωνίας της με τον έξω κόσμο.

Η Chrys Roboras αναλαμβάνει το ρόλο ενός ιδιόρρυθμου βουβού αφηγητή που δεν λέει αλλά αναπαριστά τις ιστορίες με τον τρόπο που τόσο καλά γνωρίζει.

Η ανάμειξή της στις ιστορίες που ζωγραφίζει είναι κάποιες φορές σαν να συμμετέχει η ίδια ως βασικός ήρωας ή ως πρωταγωνιστής ή ως αυτόπτης μάρτυρας και κάποιες άλλες στιγμές δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο απλόχερα αλλού κρατώντας μόνο τον ρόλο του παρατηρητή!

Η καλλιτέχνης τοποθετεί την ανθρώπινη μορφή σε τεράστια, πολύχρωμα ημι-αφηρημένα τοπία.  Ο Χρόνος μοιάζει να μην την αφορά.

Σε ορισμένα έργα, οι μορφές της απεικονίζονται ως ένα περίγραμμα που έχει γεμίσει με διάφορα χρώματα και σχήματα – σαν η ανθρώπινη μορφή να είναι ένα “δοχείο” – συναισθημάτων, σκέψεων, αναμνήσεων.

Σε πολλά έργα, υπάρχει μια πιο ρεαλιστική αναπαράσταση της ανθρώπινης μορφής. Εδώ οι Ήρωες ζουν και αναπνέουν σε μια ονειρική ατμόσφαιρα.

Παρατηρώντας τα έργα της είναι εμφανές ότι οι άνθρωποι είναι σε μία διαρκή κίνηση τις περισσότερες φορές.

Από κάπου έρχονται ή κάπου πάνε. Ακόμη και όταν είναι σταθεροί καταλαβαίνεις ότι αυτό που έχουν στο μυαλό τους είναι το επόμενο βήμα.

Το Παρόν , το Παρελθόν και το Μέλλον είναι αποτυπωμένα στο περπάτημά τους, στην πορεία τους.

Η ανθρώπινη κατάσταση – η μεμονωμένη αίσθηση της ύπαρξής της – είναι ένα κεντρικό θέμα στη δουλειά της, και πηγάζει από τη δική της εμπειρία ως Ελληνίδα  της Διασποράς, μεταξύ των δύο πολιτισμών.

 

 

H Chrys Roboras είναι γνωστή ελληνίδα καλλιτέχνις που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αυστραλία και πλέον ζει και εργάζεται πολλά χρόνια τώρα στην Αθήνα.

Η ζωγραφική της έχει μία ανθρωποκεντρική κατεύθυνση, αγαπά το πορτραίτο γιατί της δίνει την δυνατότητα να μελετά την ανθρώπινη ψυχή.

Παράλληλα εστιάζει και στο τοπίο, το οποίο αποτελεί πάντα για την Chrys μία ζωγραφική πρόκληση.

Σπούδασε στο Seaforth Tafe College στο Σύδνει της Αυστραλίας, από όπου αποφοίτησε το 1992.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Ελλάδα, μέσω του της ΑΚΤΟ (Middlesex University-England) από όπου αποφοίτησε το 2008 με Bachelor στις Καλές Τέχνες και την Τεχνολογία (Bachelor of Fine Arts and Technology with First Class Honors).

Επιπλέον σπούδασε ζωγραφική με δάσκαλο τον Τάσο Μισούρα, και Visual communication με τον Νίκο Ναυρίδη και την Κατερίνα Αποστολίδου.

 

 

 

Έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάρο, Νέα Υόρκη, Τορόντο, Λονδίνο, Λουγκάνο, Λος Άντζελες, Σίδνεϊ και Μπρούκλιν. Η Chrys έχει συμμετάσχει σε Art Athina, Revolution Art Fair, Parallax Art Fair, Μπιενάλε του Chianciano, Μπιενάλε του Πεκίνου, Μπιενάλε της Σαντορίνης, Scope Art Fair, Red Dot, Design Art Fair, Emerging Artist Award-Dubai , Art Takes Paris, The Artist Project και The Other Art Fair του Saatchi.

Έχει δείξει δουλειά της σε περισσότερες από 60 ομαδικές εκθέσεις σε όλο τον κόσμο. Έργα της έχουν λάβει διεθνείς διακρίσεις ενώ αρκετά βρίσκονται σε διεθνείς καταλόγους τέχνης (ενδεικτικά αναφέρονται οι κατάλογοι “International Contemporary Masters Volume 5”, “Τhe book Hidden Treasures Art 2014”, ArtTakes Miami 2012, 2014, 2015. Το 2013 το περιοδικό Serendipity δημοσίευσε αφιέρωμα στο έργο της.

 

Έργα της ανήκουν στο Museum of Fine Arts in Las Vegas και σε ιδιωτικές συλλογές σε όλο τον κόσμο.

 

Στην gallery genesis θα έρθετε στέλνοντας τον Κωδικό 2 στο 13033

 

Στην gallery genesis τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας της gallery genesis για αυτή την περίοδο:

Τρίτη – Πέμπτη & Παρασκευή: 11:30 – 20:00

Τετάρτη – Σάββατο: 11.30 – 15:30

 

 

Gallery Genesis.


35 HARITOS Street
,
Kolonaki 10675
Athens, Greece.
Tel.: +30 211 7100566
www.gallerygenesisathens.com
www.facebook.com/yiorgos.tzaneris
www.facebook.com/pages/Genesis-Gallery

 

Gallery Genesis Opening Hours:
Tuesday – Thursday – Friday 11:30 – 20:00
Wednesday – Saturday 11:30 – 15:30