“Creatures and Visages” : Catherine Suen και Γιώργος Σπυρόπουλος στη FokiaNou Art Space.

Contemporary Art at Fokianou Art Space

Η έκθεση ξεκινά την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020 από τις 16.00 έως τις 21.00

 

Διάρκεια: 22 Οκτωβρίου με 7 Νοεμβρίου 2020.

 

Η FokiaNou Art Space είναι στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσει την Catherine Suen και τον Γιώργο Σπυρόπουλο στη  διατομική έκθεση με τίτλο “Creatures  and Visages”.

 

Οι δύο καλλιτέχνες, που είναι καλοί φίλοι, ανακάλυψαν ότι και οι δύο λειτουργούν στο ίδιο επίπεδο φαντασίας, ασχολούμενοι με παρεμφερή θέματα ενώ χρησιμοποιούν παρόμοιες παλέτες έκφρασης.

 

Catherine Suen

Αφήνοντας τον πραγματικό κόσμο, η Catherine Suen βρίσκει καταφύγιο σε ένα φανταστικό κόσμο, όπου μπορεί να αφήσει τη φαντασία της ελεύθερη.

 

Χρησιμοποιώντας ότι ανακυκλωμένο υλικό μπορεί να συλλέξει, όπως χαρτί, υφάσματα, πλαστικά και χαρτόνια, κόβει, συναρμολογεί και χρωματίζει φανταστικά πλάσματα με κοστούμια, προκειμένου να δημιουργήσει το δικό της προσωπικό  σύμπαν.

 

Αυτά τα κοστούμια εμπνέονται επίσης, από τους διάφορους πολιτισμούς που έχει συναντήσει ταξιδεύοντας.

 

Γεννημένη στη Γαλλία, η Suen σπούδασε στο Ινστιτούτο Ανατολικών Γλωσσών και Πολιτισμού στο Παρίσι και μετά ταξίδεψε σε πολλές χώρες, πριν εγκατασταθεί στην Αίγινα πριν από 20 χρόνια, όπου ζει και εργάζεται ως ανεξάρτητη εικαστική καλλιτέχνης.

 

Έχει παρουσιάσει τη δουλειά της στην Αθήνα και την Αίγινα, ενώ επίσης εργάζεται ως κοστούμι και σκηνογράφος για διάφορες θεατρικές εταιρείες.

 

Γιώργος Σπυρόπουλος

Ο Γιώργος Σπυρόπουλος είναι κυρίως μουσικός που έχει στραφεί στη δημιουργία εικόνων, ως ένα άλλο μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης.

 

Ως συνιδρυτής της ψυχεδελικής μπάντας της δεκαετίας του ’60 Nirvana UK, έζησε στην Αγγλία για 30 χρόνια, εργαζόμενος στον κλάδο των ηχογραφήσεων.

 

Επέστρεψε στην Ελλάδα σε μόνιμη βάση στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και άρχισε να εργάζεται με ψηφιακές εικόνες.

 

Γιώργος Σπυρόπουλος

 

Συνεχίζει να δημιουργεί μουσική παράλληλα με τα κολάζ του, βρίσκοντας έναν άλλο τρόπο να πει κάτι που δεν μπορεί να εκφράσει με τις λέξεις και τη μουσική, δημιουργώντας  “εικόνες μέσα σε εικόνες”.

 

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους επισκέπτες της έκθεσης, σε όλους τους χώρους της FokiaNou Art Space, συμπεριλαμβανομένης της ταράτσας, του ασανσέρ και του κλιμακοστασίου του κτηρίου, διατηρώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις και τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων.

 

Ο χώρος σύγχρονης τέχνης FokiaNou Art Space είναι ένας δραστήριος καλλιτεχνικός πυρήνας που ενθαρρύνει τη συνεργασία Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, συνεισφέροντας στην εγχώρια καλλιτεχνική κοινότητα.

 

Ένα διαμέρισμα σε μια παλιά πολυκατοικία του κέντρου της Αθήνας έχει μετατραπεί σε ένα ανοιχτό χώρο έκφρασης και δημιουργίας που φιλοξενεί ανάμεσα σε άλλα, εκθέσεις, εργαστήρια και διαλέξεις υπό την διεύθυνση και την επιμέλεια δυο εικαστικών, της Mary Cox και του Παναγιώτη Βούλγαρη.

 

www.fokianou247.gr  info@fokianou247.gr

 

Μέρες και Ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Σάββατο 17.00 – 20.00.

Διεύθυνση: Φωκιανού 24, 7ος όροφος, Παγκράτι, Αθήνα.

Μετρό: Ευαγγελισμός.

 

Catherine Suen

 

Catherine Suen

 

Αξίζουν την προσοχή