Έκθεση ζωγραφικής του Μάρκου Καμπάνη στον Βόλο, στον χώρο Τέχνης δ.

Αναδρομική έκθεση ζωγραφικής

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου ξεκινά μια μεγάλη διπλή αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Μάρκου Καμπάνη στον Βόλο.

 

Η πρώτη έκθεση γίνεται στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο», με θέμα, Ζωγραφική στο Άγιον Όρος και η παράλληλη στον Χώρο Τέχνης δ.  με θέμα, «Το Μουσείο των Δέντρων» και «365».

 

Πρόκειται για έργα του καλλιτέχνη, τα οποία έχουν παρουσιαστεί σε τρεις διαφορετικές παλαιότερες εκθέσεις του.

 

Την έκθεση συνδιοργανώνουν, η «Μαγνήτων Κιβωτός για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος» της Ι.Μ. Δημητριάδος και ο Χώρος Τέχνης δ. , με την ευγενική υποστήριξη της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. του Δήμου Βόλου.

 

 

 

Στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο ντε Κίρικο» η έκθεση με τίτλο «Ζωγραφική στο Άγιον Όρος» παρουσιάζει έργα του ζωγράφου αποκαλυπτικά της ιδιαίτερης επαφής του με το Όρος, μιας σχέσης που κρατά σχεδόν μια τριακονταετία.

 

Ας σημειωθεί ότι ο Μάρκος Καμπάνης ανήκει στους ανανεωτές της εκκλησιαστικής μας ζωγραφικής, καθώς πατά γερά στην παράδοση αιώνων, χωρίς όμως να την χειρίζεται μιμητικά, αλλά συνθέτοντας ένα προσωπικό ζωγραφικό παράδειγμα.

 

Στον Χώρο Τέχνης  δ.  οι επισκέπτες θα δουν μια επιλογή έργων από δύο σειρές έργων του. Το «Μουσείο των Δέντρων» πραγματεύεται την ιστορία της τέχνης μέσα από αναπαραστάσεις δέντρων από την αρχαιότητα ως την σύγχρονη εποχή.

 

Η σειρά «365» παρουσιάζει έργα ζωγραφισμένα ένα κάθε μέρα κατά τη διάρκεια ενός έτους. Ακολουθεί στη πράξη το ρητό που αποδίδεται στον αρχαίο ζωγράφο Απελλή: «Ούτε μέρα χωρίς γραμμή».

 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει αναλάβει η ιστορικός τέχνης Μαίρη Μιχαηλίδου σε συνεργασία με τον καλλιτέχνη.

 

Η λειτουργία της έκθεσης ξεκινά (χωρίς εγκαίνια) την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020, ώρα 19.00 και στον Χώρο Τέχνης  δ. στις 19.30.

 

Διάρκεια όλων των εκθέσεων από 7 Οκτωβρίου 2020 έως 7 Νοεμβρίου 2020.

 

Ώρες Λειτουργίας:

Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο»:

Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 έως 13.00 & 18.00 έως 21.00

Χώρος Τέχνης δ.  : Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή:

11.00 έως 14.00, απόγευμα 18.00 έως 21.00 και Σάββατο 11.00 έως 14.30