«Οπτική και υλοποιημένη πρόσληψη»: 31 σύγχρονοι εικαστικοί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά ( Βίντεο )

Βίντεο Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Μια εξάλεπτη βίντεο περιήγηση στην έκθεση

Στις αίθουσες της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά, εκτίθενται έργα με αφορμή την περιοδική έκθεση με τίτλο Οπτική και Υλοποιημένη Πρόσληψη. Οι καλλιτέχνες χρησιμοποίησαν διάφορα υλικά και πολλούς τρόπους για να εκφραστούν πάνω σε θέματα που τους απασχολούν όπως η έννοια του χώρου και του χρόνου, η ιστορική μνήμη, ο κύκλος της ζωής. Μέσω της τέχνης τους προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν μικρούς και μεγάλους, να σχολιάσουν και να προτείνουν λύσεις.

 

Την έκθεση επιμελήθηκε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ Εμμανουήλ Μαυρομμάτης

 

 

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά έκθεση

 

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι:

Δημήτρης Αληθεινός, Άγγελος Αντωνόπουλος, Κατερίνα Αποστολίδου, Κώστας Βαρώτσος, Έρση Βενετσάνου, Κώστας Βρούβας, Μανόλης Γιανναδάκης, Δημοσθένης Δαββέτας, Γιάννης Ζιώγας, Δημήτρης Ζουρούδης, Εύη Κυρμακίδου, Παντελής Λαζαρίδης, Μιχάλης Μανουσάκης, Βασίλης Μπαλάσκας, Νίκος Ναυρίδης, Δημήτρης Ξόνογλου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Ζήσης Παπαζαχαρίου, Άρτεμις Ποταμιάνου, Άρης Προδρομίδης, Χρίστος Σιμάτος, Άγγελος Σκούρτης, Μάριος Σπηλιόπουλος, Ματίνα Σταυροπούλου, Παναγιώτης Τανιμανίδης, Δημήτρης Ταντανόζης, Νίκος Τρανός, Κωστής, Γιώργος Τσακίρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς.

 

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 και θα λειτουργεί κάθε μέρα από τις 10 έως τις 2 το πρωί και το απόγευμα από τις 6 μέχρι τις 8.

 

Σύντομα θα αναγγελθούν διαδοχικές συναντήσεις και συνομιλίες των καλλιτεχνών με το κοινό και επίσης, οι ξεναγήσεις του ίδιου του Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.